CHP'de 'kurultay muamması' sürüyor: Muhalifler ısrarcı
CHP’de genel merkez 605 imza üzerinde inceleme yaptı. 5 imza iptal edildi, 31 kişinin imzasını çektiği belirtildi. Geçerli imza 569’da kaldı.
Yayınlanma :
07.08.2018 09:54


Geçen perşembe ellerindeki imzaları genel merkeze teslim eden muhalifler sayıyı 630 olarak açıklamış, aynı gün ilk incelemeyi yapan parti yönetimi ise delege olmayanları, mükerrerleri, fotokopileri ayıkladıklarında detaylı inceleme için ellerinde 605 belge kaldığı kaydetmişti. Genel merkez perşembe akşamından itibaren dün dahil 4 gün boyunca imzaları detaylı olarak analiz etti. 605 üzerinden bir kez daha; delege olmayanlar, istifalar, sahte evrak ve mükerrerler incelendi. Analiz sonucunda geri çekilen imzalar da toplamdan çıkarıldı. Edinilen bilgiye göre; 5 beyanname ‘’gündem farklılığı’’ nedeniyle iptal edildi. Buna göre inceleme 600 belge üzerinden yapıldı. Toplamda 31 kişinin imzasını çektiği belirtilirken, muhaliflerin geçerli imza sayısı 569’da kaldı. Bu durumda muhalifler olağanüstü kurultay için gerekli olan 622 imzaya ulaşamadı.
İsteyen inceleyebilecek
Genel merkezden yapılan açıklamada, tüm belgelerin “şeffaflık ilkesi’’ gereğince; Parti Meclisi’ne (PM), milletvekillerine, örgüt başkanlarına ve basın mensuplarına inceleme için açık olduğu kaydedildi. Edinilen bilgiyle göre, genel merkezin farklı illerden gönderilen 4 whatsapp görüntüsünü, muhatabı olmaksınızın telefonla arama yaparak tasdikleyen Ankara’daki bir noter hakkında da suç duyurusunda bulunacak.
60 PM üyesinden imza verenlerin sayısı ise 12’de kaldı. Bu isimler şöyle: Gaye Usluer, Emre Çam, Erdal Aksünger, Hakkı Süha Okay, Bülent Ecevit Tatlıdil, Mehmet Ali Çelebi, Eren Erdem, Gökhan Günaydın, Yaşar Seyman, Ali Şeker, Selin Sayek Böke ve Necati Yılmaz. Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyeleri; Öncü Özbay, Gonca Yelda Orhan, Erdoğan Kılıç, Emrah Arslan.
144 milletvekilinden de kurultay için 7’si imza verdi. İmza veren isimler şöyle: Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Kastamonu Milletvekili Hasan Baltaca, Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Yalova Milletvekili Özcan Özel ve Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy.
Resmi imza toplama işleminin ikinci haftasında Kılıçdaroğlu’na destek icin 129 milletvekili arasında ismi duyulan Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Kayseri Milletvekili Çetin Arık’ın haftasonu ‘’imza atacakları’’na dair basın toplantı düzenleyecekleri duyulmuş ancak iki isim basın toplantısından vazgeçmişti. Edinilen bilgiye göre; söz konusu iki isimle birlikte Uşak Milletvekili Özkan Yalım da imza atanlar arasında yer aldı ancak bu üç isin daha sonra imzalarını geri çekti.
Kılıçdaroğlu’na destek için imza veren 129 milletvekili arasında bulunan Denizli Milletvekili Kazım Arslan da kurultay için imza vermemesine karşın dün sosyalmedyadan yaptığı açıklamada kurultay çağırısında bulundu. Arslan’ın ili Denizli’den 14 delegenin 13’ü imza verenler arasına yer alırken, CHP’nin 3 Denizli milletvekili imza vermemişti.
‘Çağrı yapmayacak’
Muhalifler tüzüğe uygun sayıyı bulamazken, bu aşamadan sonra kurultayın toplaması için geriye tek seçenek olarak Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun çağrı yapması kalıyor. Ancak genel merkez kaynakları Kılıçdaroğlu’nun kurultay çağrısı yapmayacağı, imza tartışmalarının hemen ardından yerel seçimlere yöneleceği ve çalışmaları hızlandıracağı konusunda ısrarlı.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: