• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İZMİR
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • ASAYİŞ
  • SPOR
  • EKONOMİ
  • VİDEO HABER
  • Köşe Yazarları
  • SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT EĞİTİM MAGAZİN
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. CHP'den Bülent Arınç'a yanıt: Anayasa açıktır, seçim zamanında yapılacaktır
GÜNDEM
Yayınlanma: 17 Şubat 2023 - 16:46

CHP'den Bülent Arınç'a yanıt: Anayasa açıktır, seçim zamanında yapılacaktır

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, AK Parti'nin kurucularından Bülent Arınç'ın seçimlerin ertelenmesine yönelik talebine ilişkin, "Bugün yaşadığımız ortamda seçim konuşmak abesle iştigaldir çünkü anayasa açıktır, seçim zamanında yapılacaktır" dedi.

GÜNDEM
17 Şubat 2023 - 16:46
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
CHP'den Bülent Arınç'a yanıt: Anayasa açıktır, seçim zamanında yapılacaktır
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde bugüne kadar 38 bin 44 kişinin hayatını kaybettiğini, 100 binden fazla vatandaşın da yaralandığını hatırlattı.

"Hem geçmişimizi hem de geleceğimizi kaybettik" diyen Öztrak, "Türkiye, daha önce de büyük depremler yaşadı. 1999'da Gölcük ve Düzce depremlerinde binlerce insanımızı yitirdik. Başta ülkeyi yönetenler olmak üzere, tüm yurttaşlarımızın, yaşadığımız acılardan alması gereken dersler vardı. Ama yaşadığımız son felaket de gösterdi ki bu derslerin hiçbiri alınmamış" ifadesini kullandı.

Böyle bir afet karşısında hükümetlerin başlıca iki görevi olduğunun altını çizen Öztrak, bunlardan ilkinin yapılan binaların depreme dayanıklı olmasını sağlamak, ikincisinin ise deprem anında uygulanacak protokolleri, eylem planlarını önceden hazırlamak olduğunu söyledi.

"YAŞANAN ASRIN İHMALİDİR"

Hükümetin bu ikisini de yerine getiremediğini belirten Öztrak, bilim insanları ve bürokratların daha önce defalarca hükümeti uyardığını dile getirdi. Kahramanmaraş için depremden önce hazırlanmış bazı raporları gösteren Öztrak, şöyle devam etti:

"Raporlar ortada. Depremin büyüklüğü, şehirlerin neresinde ne kadar etki yapacağı, alınması gereken önlemler. Bugüne kadar yapılanlar, yapılmayanlar. Tüm bu raporlarda bilim insanları ve devletin namuslu bürokratları tarafından tek tek anlatılmış. Ülkeyi yönetenlere teslim edilmiş. Erdoğan’a soruyoruz, Mehmetçiğe depreme müdahale emrini neden zamanında vermedin? Gölcük depreminden hemen sonra kurulan, çok iyi eğitilmiş askerlerden oluşan, 'Özel arama-kurtarma taburu' neredeydi? Arama kurtarmada tecrübeli madencilerimizi zamanında sahaya neden sürmedin? Depremde altın saatler olarak bilinen ilk 72 saati göz göre göre neden heba ettin? Erdoğan, depremden sonraki ilk 72 saatte görevini doğru dürüst yapsaydı can kayıplarımız bu kadar ağır olmayacaktı.

Biz tabii ki milletimizle sahada birlik ve beraberlik içindeyiz. Genel Başkan'ımızla, parti yönetimimizle, milletvekillerimizle, belediye başkanlarımızla depremzedelerin yanındayız. Ama kimse bizden, bu beceriksiz, görevini ihmal etmiş, on binlerce yurttaşımızın hayatına mal olmuş, kalanların yardımına zamanında koşamamış hükümetin hatalarının üstünü örtme çabasına, destek olmamızı beklemesin. Buradan ifade edelim, yaşanan asrın ihmalidir."

"DEPREM DEĞİL, TEDBİRSİZLİK ÖLDÜRÜR"

İktidarın beceriksizliğini örtebilmek için depremi olağanüstü hale getirmeye çalıştığını belirten Öztrak, Japonya, Endonezya, Şili ve daha pek çok ülkede depreme karşı alınan önlemlere işaret etti. Öztrak, "Demek ki neymiş? Deprem değil, tedbirsizlik öldürürmüş. Deprem değil, liyakatsizlik öldürürmüş. Deprem değil, görevi ihmal öldürürmüş. İşte bunun için yaşadığımız 'asrın felaketi' değil, asrın ihmalidir" diye konuştu.

"UCUBE TEK ADAM REJİMİ DE ÇÖKTÜ"

Depremin üzerinden günler geçmesine rağmen deprem bölgesinde halen bir nizam, bir intizam olmadığını kaydeden Öztrak, hijyen ve temizliğin büyük sıkıntı olduğunu ve halen doğru dürüst çadır kentler kurulamadığını söyledi. Öztrak, şunları kaydetti:

"Depremle birlikte sadece binalar, köprüler, yollar çökmedi, ucube tek adam rejimi de çöktü. Her şeyi tek bir kişinin tek bir imzasına bırakmanın, hız değil, facia getirdiğini yaşayarak öğrendik. Bu yaşananların sorumlusu, tüm uyarılara rağmen hiçbir önlem almayan Erdoğan hükümetidir. Biz ilk günden itibaren tüm gücümüzle milletimizin yanındaydık. Bundan sonra da olacağız. Bu Hükümetin açtığı yaraları milletimizle birlikte biz saracağız. Biz bu ülkeyi akılla, bilimle, liyakatle yöneteceğiz. Biz Atatürk’ün emaneti Hatay’a sahip çıkacağız. Demografik yapısının değişmemesi için her tedbiri alacağız. Yıkılan şehirlerimizi, depreme dayanacak şekilde yeniden ayağa kaldıracağız. Seçimden hemen sonra 'Güvenli Evler' seferberliğini başlatacağız. Fay hatları üzerindeki tüm yapı stokunun risk analizlerini yapacağız. İstanbul depremine karşı, 'Hayat İstanbul' projesini uygulamaya koyacağız. Şehircilik ve Afet Yönetimi Bakanlığını kuracağız. Afet mevzuatını tüm yönleriyle yeniden düzenleyeceğiz. Mekansal Acil Durum Planlarını yapacağız. Biz böyle acıları milletimize bir daha yaşatmamak için hükümete talibiz. Milletimizin yüzünü güldürmek için yönetmeye talibiz. Milletimizin kaybedilecek bir saniyesi bile kalmadı. Azıcık gurura, sorumluluk duygusuna sahip olan bir hükümet, neden olduğu bu kadar yıkımdan sonra bir dakika beklemez istifa eder, gider. Ama bunlar yapmadı. Ülkedeki tüm yetkileri kendinde toplayan Erdoğan, tüm yaptıklarının ve yapmadıklarının hesabını sandıkta milletimize verir."

ŞAHAP KAVCIOĞLU'NUN AÇIKLAMALARI

Açıklamalarının ardından soruları yanıtlayan Faik Öztrak'a, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun deprem için bağışladıkları paraya ilişkin, "Eğer bu parayı Hazineye aktarsaydık Hazine başka bir alanda kullanabilirdi. Biz, bu parayı direkt deprem bölgesine tahsis ettik" sözleri soruldu. Öztrak, "Damat giderken boşuna demedi, 'At izi, it izine karıştı.' diye. Gerçekten de at izi, it izine karışmış. Saray yönetimi, adama Merkez Bankası Başkanlığı yaptırmazsa o da millet iradesinin tecelligahı TBMM'nin yerine geçmeye teşebbüs hadsizliğinde bulunur." açıklamasını yaptı.

BÜLENT ARINÇ'IN SEÇİM ERTELENSİN TALEBİ

Eski Meclis Başkanı Bülent Arınç'ın, seçimlerin ertelenmesine yönelik çağrısı hatırlatılan Öztrak, "Hükümetlerin öncelikli görevi ülkeyi zamanında seçime götürmektir. Bugün yaşadığımız ortamda seçim konuşmak abesle iştigaldir çünkü Anayasa açıktır, seçim zamanında yapılacaktır" dedi.

# CHP# Bülent Arınç# Anayasa# seçim
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Ümit Özdağ'dan'Saraçhane' gerekçeleri: “Leman karikatürü ve CHP mitingi”
Ümit Özdağ'dan'Saraçhane' gerekçeleri: “Leman karikatürü ve CHP mitingi”
Manisa'da bir şahıs kene için orman yaktı: 5 dönüm kül oldu
Manisa'da bir şahıs kene için orman yaktı: 5 dönüm kül oldu
Saraçhane mitinginde polisten CHP'li vekile müdahale: Arka taraftan bana vurdu
Saraçhane mitinginde polisten CHP'li vekile müdahale: Arka taraftan bana vurdu
Silivri'de gazeteciler facianın eşiğinden döndü
Silivri'de gazeteciler facianın eşiğinden döndü
Son Haberler
Ümit Özdağ'dan'Saraçhane' gerekçeleri: “Leman karikatürü ve CHP mitingi”
Ümit Özdağ'dan'Saraçhane' gerekçeleri: “Leman karikatürü ve CHP...
Manisa'da bir şahıs kene için orman yaktı: 5 dönüm kül oldu
Manisa'da bir şahıs kene için orman yaktı: 5 dönüm kül oldu
Saraçhane mitinginde polisten CHP'li vekile müdahale: Arka taraftan bana vurdu
Saraçhane mitinginde polisten CHP'li vekile müdahale: Arka taraftan...
Silivri'de gazeteciler facianın eşiğinden döndü
Silivri'de gazeteciler facianın eşiğinden döndü
Konutta doğalgaza yüzde 24,6 zam yapıldı
Konutta doğalgaza yüzde 24,6 zam yapıldı
Sahibine ulaşılamayan değerli eşya Hazine’ye aktarılacak
Sahibine ulaşılamayan değerli eşya Hazine’ye aktarılacak

Ana Sayfa
İZMİR
GÜNDEM
SİYASET
ASAYİŞ
SPOR
EKONOMİ
VİDEO HABER
SAĞLIK
KÜLTÜR-SANAT
EĞİTİM
MAGAZİN
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • İZMİR
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MAGAZİN
  • Röportaj
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • SPOR
  • Teknoloji
  • VİDEO HABER
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım