CHP İzmir bayramlaşmasında belediye başkanlarına stratejik "saldırı" uyarısı
CHP İzmir İl Başkanlığı’nın organize ettiği bayramlaşma töreni İzmir Sanat’ta gerçekleşti.
Yayınlanma :
09.08.2019 22:31


Mevcut iktidarı değiştirmenin yolunun ittifaktan geçtiğini söyleyen Soyer, “31 Mart öncesinde kurduğumuz ittifak büyüyerek devam ediyor ve devam ettireceğiz. Büyüyeceğiz, daha fazla kucaklayacağız, bu iktidarı değiştirmenin yolu kuracağımız bu ittifaktan geçiyor. Seçim öncesi kurduğumuz ittifaka sıkı sıkı sarılacağız” şeklinde konuştu.
Omuzlarında yükün çok büyük olduğunu ve İzmir’in de sadece İzmir’den ibaret olmadığını ifade eden Soyer, “İzmir Türkiye’nin umudu. Türkiye’deki umut İzmir’den beslenmek istiyor. Bu sorumluluk hepimizin üzerinde. Birçok kent ve belediyenin başarısızlıkla ilgili gerekçeleri olabilir, ancak bizim hiçbir mazeretimiz yok. Biz her şeyi yapmaya muktediriz, kimseden beklemeden en çok biz başarmak zorundayız. O umuda layık olmak, gelecek günler için umudu büyütmek hepimizin görevi” dedi.
“Belediye başkanlarımıza çok ağır saldırı yapılıyor”
CHP’li Belediye Başkanlarına saldırı olduğunu dile getiren Soyer, “Stratejik bir saldırıyla karşı karşıyayız. 1989’da gerçekleşen tabloyu bugün bir daha gerçekleştirmek için, belediye başkanlarımızın üzerinde çok ağır bir saldırı yapılıyor. Biz hata yapsak yahut yapmasak bu saldırı devam edecek. Biz hata yapmamak zorundayız. Bunu yapacak akla ve dayanuşmaya sahibiz. Umutları büyütecek çekirdek yapı burada duruyor. Bayramda herkes dinlensin bayram sonrası, canla başla ve aşkla mücadeleye devam edelim” diye konuştu.
“Kaz Dağları’nda katliam var”
Kaz Dağları’nda katliam olduğunu söyleyen Soyer, “ Biz karşı çıkmak ve dur demek zorundayız. Yarın Kaz Dağları’na gideceğiz ve İzmir’İn umudunu götüreceğiz. Oradaki arkadaşlarımıza yalnız olmadıklarını ileteceğiz. Birleşe birleşe kazancağız. Direnene direnene kazanacağız. Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz” dedi.
"Bayramlar dayanışma ruhunu güçlendirir"
Törende konuşan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ise, “Bayramlar dayanışma ruhumuzu güçlendiren, ortak değerlerimiz ve ortak günlerimiz. Dini ve milli bayramlarımızı özgür bir Türkiye’de kutlayabiliyorsak, gelenek, örf ve adetlerimizi yerine getirebiliyorsak başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimiz sayesinde yapıyoruz. Biz onlara yaraşır bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
“İstanbul seçmeni adaletsizliğe duyarsız kalmadı”
Seçim döneminde CHP’nin zor bir süreç geçirdiğini dile getiren Yücel, “Zor bir süreç atlattık. CHP adaylarına yapılan karalama ve iftiralara rağmen yılmadan, teslim olmadan, partimiz örgütümüzle birlikte ittifak yaptığımız siyasi partililerle halkın tüm kesimiyle birliktelik yakaladık. Sivil diktaya karşı birlikte mücadele verdik. Bu mücadele emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. 23 Haziran İstanbul seçiminden sonra, haksız ve hukuksuz bir şekilde mazbatası iptal edilen Ekrem İmamoğlu’nun yeniden seçildiği seçimde bir tarih yazdık. Bu Türkiye için yeni bir başlangıç. Herkesi kucaklamaya devam etmek zorundayız. İstanbul’da AKP’li ve MHP’li seçmenin desteğini aldık. Bu partilerin seçmenin vicdan ve adalet duygusu yok mu elbette var. Doğruluk ve adalet duygularıyla oynanırsa bunların bir karşılığı olur İstanbul seçmeni bu adaletsizliğe karşı duyarsız kalmadı” ifadelerini kullandı.
“İzmir’de herkese kucak açacağız”
CHP’nin İzmir’de işinin zor olduğunu ifade eden Yücel, sözlerini şöyle sürdürdü: “İzmir’de çıtayı her geçen gün daha da yukarı taşıyoruz. Belediyelerimizin hizmetleri halkımıza ulaşıyor. Ancak bu bizi rehavete sevk etmemeli. Bizler bu başarıyı sağlayacak kadrolara ve bürokratlara sahibiz. Bu başarıyı tüm Türkiye’ye yaymak zorundayız. CHP’nin başarısını Türkiye’nin kurtuluş reçetesi olarak sunmak gibi bir hedefimiz var. Mücadelemizi sürdürmek zorundayız. Herkese kucak açacağız. Bu vatanı kurarken kimseyi ötekileştirmedik. Sen Türk’sün sen Kürt’sün Sen, Alevi’sin, sen Sunni’sin demedik. İnsanları kucaklayarak daha çok çalışarak, Atamıza ve onun emanetlerine sahip çıkarak yürümek zorundayız” dedi.
Bayramlaşma törenine, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir Milletvekilleri Kani Beko, Murat Bakan ve Bedri Serter, CHP’li Belediye Başkanları, İl Yöneticileri, ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: