CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım: Yerel seçim hesapları yüzünden kimsenin partimize zarar vermeye hakkı yoktur
CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Yıldırım Uğur Yıldırım, CHP içindeki tartışmalarla ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı. Yıldırım, “Yerel seçim hesapları yüzünden hiç kimsenin zarar vermeye hakkı yoktur” dedi.
Yayınlanma :
07.07.2018 14:31


24 Haziran seçimlerinde partiden 8 puan fazla alan Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na yaptığı ‘Ben başkan olayım, sen onursal başkan ol’ teklifini kamuoyuyla paylaşarak örgütü işaret etmesi sonrası partide olağanüstü kurultay tartışmaları patlak verdi. İzmir’de kurultay tartışmaları sürerken, CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, partililere seslendi.
Yıldırım, tartışmalarla ilgili olarak, “CHP bugün gelinen noktada ülkemizin sigortası ve harcıdır buna şahsi çıkarları ve yerel seçim hesapları yüzünden hiç kimsenin zarar vermeye hakkı yoktur. Eleştirilerimiz yıkmak için değil düzelme için aynı zamanda bilimsel bilgiye dayanan ve fikir temelli olmalıdır” şeklinde tepki gösterdi.
Yıldırım’ın yazısı şu şekilde:
SIĞ BİR YAKLAŞIMDIR
2002 Yılında AKP’nin iktidara gelmesi ve sonrasında referandum süreci, arkasından 24 Haziran seçimleri ile birlikte kurmuş olduğumuz Türkiye Cumhuriyeti Devleti hızla bir rejim değişikliğine doğru sürüklenmiştir. Neden bu noktaya gelindi? Nerelerde eksik yaptık? Neden iktidar olamıyoruz? Sorularının karşılığının sadece genel başkan değişikliğine indirgenmesi, sığ bir yaklaşımdır.
KARŞI DEVRİMCİLERİN EKMEĞİNE YAĞ SÜRECEKTİR
CHP bugün gelinen noktada ülkemizin sigortası ve harcıdır buna şahsi çıkarları ve yerel seçim hesapları yüzünden hiç kimsenin zarar vermeye hakkı yoktur. Eleştirilerimiz yıkmak için değil düzelme için aynı zamanda bilimsel bilgiye dayanan ve fikir temelli olmalıdır. Gerçek sol düşünce eleştirir, ama yıkıcı olmaz. “Fikrî üstünlüğüne” güvenir. Yıkma, yok etme doğrultusunda yapılacak saldırılar, karşı devrimcilerin ekmeğine yağ sürecektir. Sorunlarımız elbette vardır, daha sonra da olmaya devam edecektir, bunun bilincindeyiz.
DAHA ÇOK ÇALIŞMALIYIZ
Öncelikle demokratik bir tüzük yapılmalı… Ön seçim mutlaka uygulanmalı, atama, görevlendirmeler, delege seçimleri ortadan kaldırılmalı veya üye esaslı seçimler yapılabilmelidir. İhtiyacımız kurultay değil, ortak akıl ile yerel seçimlere hazırlanmaktır. Bugün partimizin bir genel başkan sorunu yoktur. Örgütte, STK’larda ve halkta karşılığı olan adaylarla ivedilikle yerel seçimlere hazırlanmak zorundayız. Milletvekili belirleme sürecinde yapılan hatalar tekrarlanmamalıdır. Meclis üyelerini önseçimle belirlemeliyiz. Daha çok çalışmalıyız...
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar 2
Kalan Karakter: