CHP Konak: Atı Alan Üsküdarı Geçemedi
CHP Konak İlçe Başkanlığı Tarihi Kemeraltı Çarşısı Konak Girişinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslendi. CHP Konak İlçe Teşkilatı adına açıklamada bulunan Mehmet Şakir Başak "Atı alan üsküdarı geçemedi, at yakalandı" dedi.
Yayınlanma :
20.04.2017 16:27


Atı alan Üsküdar'ı geçti deyimiyle hükümsüz bir referandumun hükümlü hale getirilmek istendiğine dikkat çeken Başak, " Burada belirtmek isterim ki sayın Cumhurbaşkanına at Üsküdar’ı geçmemiştir. Kaçırmak istediği oy yüküyle at suç üstü yakalanmıştır" şeklinde konuştu.
Açıklamanın Tamamı:
Ülkemiz ve Milletimiz adına çok önemli bir Referandum süreci geçirdik.
Ancak üzülerek belirtmek isterim ki, bu referanduma hakemlik yapanlar uyması gereken kanunu ve anayasayı yok sayarak gayri meşru hale getirmişlerdir. Bu noktada bu referandum geçersiz ve yok hükmündedir.
Seçim Kanunu’nun 98’inci maddesi: “Üzerinde ilçe seçim kurulu ve sandık kurulu mührü bulunmayan zarflar geçersiz sayılır ve yine seçim kanununun 101.maddesi: “Arkasında sandık mührü bulunmayan oy pusulaları geçersizdir” diyor. “Geçersiz sayılır” diyor.
Buna rağmen sanki böyle bir kanun maddesi yokmuş gibi ve tam tersine bu referanduma hakemlik yapanlar bu maddeyi yok sayarak geçersizdir hükmünü geçerlidir yaparak bu referandumu gayri meşru hale getirmişlerdir.
Sayın Cumhurbaşkanımız; anayasanın bekçisi, kanunların bekçisi makamında oturan, halkın hakemi noktasında bulunması gerekirken “Atı alan Üsküdarı” geçti deyimiyle hükümsüz olan bu referandumu hükümlü hale getirmek istemektedir.
Burada belirtmek isterim ki sayın Cumhurbaşkanına at Üsküdar’ı geçmemiştir. Kaçırmak istediği oy yüküyle at suç üstü yakalanmıştır.
Bugün bu basın açıklamamızı yakalanan atı ve mühürlü oy pusulalarımızın mühürsüz oy pusulalarıyla değiştirildiğini göstermek adına basın açıklamamızı yapmış bulunuyoruz.
Bu at yakalama operasyonu İstanbul’un Üsküdar ilçesinin hayırcı cephesiyle, İzmir’in Konak İlçesinin hayırcı cephesinin yapmış olduğu ortak bir operasyondur.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: