Begüm Burçak GÜNAY/GERÇEK HABERCİ-KULİS HABER-Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu tarafından Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ve Sosyal Güvenlik Kurumu’na gönderilen resmi yazılarda, Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 4-5 Kasım 2023 tarihlerinde Ankara Spor Salonu’nda gerçekleştirdiği 38. Olağan Kurultayı sırasında bazı parti temsilcilerine menfaat temin edildiği ve usulsüzlük yapıldığına dair iddialar üzerine başlatılan soruşturma kapsamında yeniden bilgi talep edildiği bildirildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, 3 Nisan 2025 Perşembe günü hem SGK'ya hem de Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'ne daha önce talep edilen bilgi ve belgelerin ivedilikle raporlanması için bir yazı daha gönderdiği öğrenildi.
Savcılık tarafından yürütülen 2024/5366 numaralı soruşturma dosyasına esas olmak üzere, kurultayla bağlantılı olarak isimleri bildirilen 65 kişi ile bu kişilerin birinci ve ikinci derece yakınlarının, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, 3 Nisan 2025 Perşembe günü hem SGK'ya hem de Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'ne daha önce talep edilen bilgi ve belgelerin ivedilikle raporlanması için bir yazı daha gönderdiği öğrenildi. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nden, şüphelilerin 01.08.2023 ile 01.08.2024 tarihleri arasında edindikleri ya da devrettikleri taşınmaz bilgilerinin acilen gönderilmesi talep edildi.
SGK'ya gönderilen yazıda ise şüphelilerin akrabaları ile yakın çevresinin, belediyeler ile belediyelere hizmet veren şirketlerde işe girip girmediğinin araştırılması talep edildi.
Tapu Kayıtları didik didik edilecek
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'ne gönderilen yazıda, "Yazımız ekinde kimlik belgeleri gönderilen 65 kişi ile bu kişilerin 1. ve 2. derece yakınları olmak üzere toplamda 552 kişinin, '1 Ağustos 2023 ile 1 Ağustos 2024 tarihleri arasında aldıkları ve sattıkları tüm tapu kayıtlarının temin edilerek ivedi olarak Cumhuriyet Başsavcılığımıza gönderilmesi hususunda gereği bilginize rica olunur' denilerek yazılan yazımıza bugüne kadar cevap verilmediği görülmekte, ilgili sayılı yazımızın akıbetinin araştırılarak ivedilikle cevap verilmesi hususunda gereği bilgilerinize rica olunur" ifadeleri yer aldı. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nden, şüpheliler ve yakınlarının mal varlıklarının talep edilmesinin ardından 552 kişinin tapu kayıtları inceleniyor..
Bir talepte SGK’ya
Başsavcılık tarafından SGK'ya da benzer bir yazı gönderildiği görüldü. Bu kuruma iletilen yazıda ise şüphelilerin birinci, ikinci, üçüncü ve dördüncü, eşlerinin de aynı derecedeki akrabaları ve yakın çevresinin 1 Ekim 2023 tarihinden bu yana belediyelerde ya da belediyelere hizmet veren özel şirketlerde işe başlayıp başlamadığına ilişkin bir kez daha rapor talep edildi.
Yazıda ayrıca, söz konusu bilgilerin daha önce 07 Mart 2025 tarihinde talep edildiği, ancak bugüne kadar herhangi bir yanıt alınamadığı vurgulandı. İlgili belgelerin vakit kaybetmeksizin başsavcılığa ulaştırılması istendi.