Kısa Dalga'dan Altan Sancar'ın haberine göre Sosyal medya kullanıcısı Erkan Çakır, kişisel hesabından CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş’a hakaret etmiş ve CHP kurultayıyla ilgili bazı iddialarda bulunmuştu. Bunun üzerine Yeşiltaş, Çakır hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı, hakaret soruşturmasında yetkisizlik kararı vererek dosyayı Ankara’ya göndermişti.Çakır, şüpheli sıfatıyla verdiği ifadesinde, sosyal medya paylaşımında iddia ettiği gibi elinde kurultaya dair herhangi bir video olmadığını belirtmişti. Bu bilgiyi Ferhat İşçimen isimli bir CHP’liden duyduğunu ifade eden Çakır, iddia ettiği olayları kendisinin görmediğini söylemişti.Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Çakır’ın ifadesinde adı geçen Ferhat İşçimen’i tanık olarak ifadeye çağırdı. İstanbul’da yaşayan İşçimen’in ifadesi, talimatla alınıp Ankara’ya gönderilecek.
GÜNDEM
Yayınlanma: 14 Şubat 2025 - 09:37
CHP kurultayına soruşturma: Yeni ifade çağrısı
CHP’nin 4-5 Kasım tarihlerinde düzenlediği 8. Olağan Kurultay’a yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, Erkan Çakır’ın ifadesinde adını verdiği Ferhat İşçimen ‘tanık’ sıfatıyla ifadeye çağrıldı.
GÜNDEM
14 Şubat 2025 - 09:37
İlginizi Çekebilir
19 sene ak partiye oy verdik ailece..mitinge gittik..(mecburen) ama artık yeter.ak parti sadece zengine çalışıyor. Halk ile bağı yok..miting olunca çağırıyorlar o kadar..bir daha da ak partiye oy vermeyi asla düşünmüyoruz çünkü gecinemiyoruz..ve her yerde yasaklar var.baski var.bunaldik artık.2002 den beri değişen bi şey yok.hastane kuyruğu yine aynı.ET peynir alamiyoruz.secim olsun artık.