CHP'li Alban'dan soru önergesi: Satış rakamları düşük olan gazetelere neden bu kadar fazla reklam veriliyor?
CHP Muğla milletvekili Mürsel Alban, Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay'ın cevaplaması üzere verdiği soru önergesinde Mayıs ayından 14 Haziran tarihine kadar medya organlarına verilen reklamları gündeme getirdi. Alban, "Satış rakamları düşük olanlara neden bu kadar fazla reklam veriliyor?" sorusunu yöneltti.
Yayınlanma :
16.06.2019 13:06


Sözcü'den Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre, Alban'ın yaptığı saptamalarda Ziraat Bankası, Halk Bankası ve THY tarafından 7 Mayıs-14 Haziran tarihleri arasında her gün reklam verilen kuruluşlar şu şekilde: Sabah, Akit, Akşam, Güneş, Star, Yeni Şafak ve Takvim.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından cevaplandırılması istemiyle soru önergesi de veren Alban, "En çok satış yapan gazeteler yerine, satış rakamları düşük olanlara neden bu kadar fazla reklam verilmektedir? Reklam için karar medya kuruluşunun yayın politikasına göre mi veriliyor" diye sordu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: