• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İZMİR
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • ASAYİŞ
  • SPOR
  • EKONOMİ
  • VİDEO HABER
  • Köşe Yazarları
  • SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT EĞİTİM MAGAZİN
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. SİYASET
  3. CHP'li belediye başkanlarından ortak bildiri: "FETÖ'yü büyütenler bize ders veremez"
SİYASET
Yayınlanma: 01 Ekim 2022 - 23:10

CHP'li belediye başkanlarından ortak bildiri: "FETÖ'yü büyütenler bize ders veremez"

CHP’li 11 büyükşehir belediye başkanının bir araya gelerek yayınladıkları ortak bildiride AKP iktidarının CHP’li belediyelere yönelik politikaları eleştirildi. Mersin’deki polisevine düzenlenen saldırı üzerinden CHP’nin hedef gösterilmesine tepki gösterilen bildiride “FETÖ’yü besleyip büyütenler bize ders veremez” denildi. İsim vermeden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya da tepki gösterilen bildiride “Asıl milli güvenlik sorunu olanlar teröristlerin ayakkabı numarasına kadar biliyoruz deyip saldırılara engel olmayı başaramayan ve şehitlerimiz üzerinden ucuz siyaset yapanlardır” ifadeleri yer aldı.

SİYASET
01 Ekim 2022 - 23:10
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
CHP’li belediye başkanlarından ortak bildiri: “FETÖ’yü büyütenler bize ders veremez”
CHP’li İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Muğla, Mersin, Aydın, Hatay, Adana, Eskişehir ve Tekirdağ belediye başkanları bir araya gelerek ortak bildiri yayınladı.

Bildiride, AKP iktidarının CHP’li belediyelerin yetki ve gelirlerinin azaltılması başta olmak üzere uyguladıkları politikalar eleştirilirken Mersin’in Mezitli ilçesi Tece Mahallesi’ndeki bir polisevine düzenlenen silahlı saldırı üzerinden CHP’li belediyelerin hedef gösterilmesine de yanıt verildi.

Bildiride “Terör örgütleri ile kol kola gelenler, FETÖ’yü besleyip büyütenler, PKK ile masaya oturanlar bu konuda bize ders veremez, veremeyeceklerdir” denildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “Teröristleri ayakkabı numaralarına kadar biliyoruz” açıklamalarının hatırlatıldığı bildiride “Asıl milli güvenlik sorunu olanlar teröristlerin ayakkabı numarasına kadar biliyoruz deyip saldırılara engel olmayı başaramayan ve şehitlerimiz üzerinden ucuz siyaset yapanlardır” ifadeleri yer aldı.

Bildiride şu ifadeler kaydedildi:

“Belediyelerimiz vatandaşlarımız arasında hiçbir ayrım yapmadan hizmetlerini sürdürürken iktidarın siyasi baskılarına ve engelleme girişimlerine maruz kalmaktadır. İktidar bir yandan belediyelerimizin yetki ve gelirlerini azaltan kararlar alırken bir yandan da hukuksuz soruşturmalarla baskı kurmaya ve belediye başkanlarımızı haksız ithamlarla itibarsızlaştırmaya çalışmaktadır. Bu uyduruk ve zorlama algı operasyonları ile belediye başkanlarımıza kumpaslar kurulmaktadır. Son olarak Mersin’de bir terör saldırısı yaşadık bu saldırıyı yapanları ve bu saldırıdan medet umarak siyasi çıkar sağlamaya çalışanları kınıyoruz. Mersin Büyük Şehir Belediyemizi ve CHP’yi terörle yan yana getirme hadsizliğinde bulunan tüm çevreleri de en güçlü şekilde lanetliyoruz. CHP avukat bürolarında değil savaş meydanlarında kurulan bir partidir. Atatürk’ün partisini terörle yan yana getirmeye çalışmak hiç kimsenin haddi değildir. Terör örgütleri ile kol kola gelenler, FETÖ’yü besleyip büyütenler, PKK ile masaya oturanlar bu konuda bize ders veremez, veremeyeceklerdir. Asıl milli güvenlik sorunu olanlar teröristlerin ayakkabı numarasına kadar biliyoruz deyip saldırılara engel olmayı başaramayan ve şehitlerimiz üzerinden ucuz siyaset yapanlardır.

“Bu itibar suikastlarına asla ve asla pabuç bırakmayacağız”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız hakkında açılan soruşturmalar da işte bu anlayışın ürünüdür. Bu soruşturmalarla belediye başkanlarımıza itibar suikastları düzenlendiğini biliyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanlarımızla bir kere daha altını çiziyoruz; bu itibar suikastlarına asla ve asla pabuç bırakmayacağız. Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan kişinin Büyükşehir Belediye Başkanlarımıza yönelik hadsiz ve ahlaksız ifadelerini ayıplıyor, İzmir halkına ve tüm milletimize hakaret sayıyoruz. Siyasi iktidarın motivasyonu tamamen oy kaygısı içinde olan bu baskı politikası artık vatandaşlarımıza sunulan hizmetlerin önünü kesen organize bir kötülük halini almıştır.

Toplantımızda bu sorunlu çabalar kapsamlı olarak değerlendirilmiş tüm engelleri ve baskıları milletimizle birlikte aşmadaki azim ve kararlılığımız güçlü bir şekilde vurgulanmıştır. İktidarı bir kez daha uyarıyoruz; bir belediye başkanımıza yapılan saldırı tüm belediye başkanlarımıza yapılmıştır. Önümüzdeki süreçte bu baskıların artacağını biliyor ve milletimize söz veriyoruz. Bu baskılara karşı tüm demokratik ve hukuki haklarımızı kullanmaktan geri asla durmayacağız. Seçilmiş belediye başkanlarımıza yönelik baskılar aramızdaki dayanışmayı da azmimizi de artırmaktadır. Bu baskılar gitmekte olan iktidarın son çırpınışlarıdır. Milletimiz müsterih olsun, biz tüm engelleri halkımızla aşmaya ve hizmet etmeye kararlılıkla devam edeceğiz. Hiçbir engelleme bizi yıldıramaz”

EDİTÖR
Haber Merkezi
Haber Merkezi
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
CHP'den Belediyelere Kritik Uyarı:
CHP'den Belediyelere Kritik Uyarı: "Meclis Üyeleri Şirket Görevlerinden Derhal Ayrılsın"
Özgür Özel’e jet soruşturmaya CHP’li isimlerden sert tepki
Özgür Özel’e jet soruşturmaya CHP’li isimlerden sert tepki
MHP'li Feti Yıldız 'terörsüz Türkiye' sürecinin yeni adını koydu: 'Devlet Bahçeli modeli oluştu'
MHP'li Feti Yıldız 'terörsüz Türkiye' sürecinin yeni adını koydu: 'Devlet Bahçeli modeli oluştu'
Özgür Özel hakkında “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçundan re’sen soruşturma başlatıldı
Özgür Özel hakkında “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçundan re’sen soruşturma başlatıldı
Son Haberler
CHP'den Belediyelere Kritik Uyarı:
CHP'den Belediyelere Kritik Uyarı: "Meclis Üyeleri Şirket Görevlerinden...
Su tasarrufu yapmazsak kesintiler başlayacak
Su tasarrufu yapmazsak kesintiler başlayacak
Barajlar Can Çekişiyor, Onlar Hâlâ Hortum Peşinde
Barajlar Can Çekişiyor, Onlar Hâlâ Hortum Peşinde
Cem Küçük'ten askerlik süresi ve affa dair açıklama: Belki düşebilir
Cem Küçük'ten askerlik süresi ve affa dair açıklama: Belki düşebilir
Erdoğan'ın konuşması sonrası, CHP'li Yavuzyılmaz'dan sert yorum: 'Omurgasız siyaset tarzı çok mide bulandırıcı'
Erdoğan'ın konuşması sonrası, CHP'li Yavuzyılmaz'dan sert yorum:...
AK Parti’den “genel af” açıklaması
AK Parti’den “genel af” açıklaması

Ana Sayfa
İZMİR
GÜNDEM
SİYASET
ASAYİŞ
SPOR
EKONOMİ
VİDEO HABER
SAĞLIK
KÜLTÜR-SANAT
EĞİTİM
MAGAZİN
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • İZMİR
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MAGAZİN
  • Röportaj
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • SPOR
  • Teknoloji
  • VİDEO HABER
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım