CHP'li Cankurtaran “OHAL, Gerilimi Arttırdı, Bu Durum Terörü Tırmandırabilir”
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, AKP’nin OHAL’i muhaliflerini ezmek için uzattığını belirterek, “OHAL, terörü bitirmediği gibi ülkede gerilimi tırmandırmış, ekonomiyi daha da bozmuştur. Bu durum terörü tırmandırabilir. Ülkeyi ne olduğu bilmediğimiz bir üst akıl değil, AKP’nin akılsızlığı bu hale getirdi” dedi.
Yayınlanma :
05.01.2017 16:16


Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un “OHAL uygulamasına ihtiyacımız var” sözlerini değerlendiren Cankurtaran, “Bu ülkenin OHAL’e değil, huzura ihtiyacı var. OHAL’e ihtiyacı olan AKP’dir. Çünkü OHAL’i bir sopa gibi muhaliflerin üstünde kullanmaktadır. Güvenlik getirecek denilen OHAL döneminde tarihin en kanlı terör saldırıları meydana gelmiş, şu ana kadar 204 insan ölmüş, 767’si yaralanmıştır. OHAL, ülkede gerilimi arttırmış, ekonomiyi daha da bozmuştur. Bu durum terörü tırmandırabilir. O zaman buradan hükümete sesleniyoruz. Terörü engelleyemeyecekse OHAL kimin işine yaramaktadır Sırf sizi eleştiren insanları rahat hapse atmak için kaldırmayı düşünmediğiniz OHAL, Türkiye’de gerilimi büyütmekte ve terörün ekmeğine yağ sürmektedir. İnsanların birbirine bu kadar düşman gözüyle baktığı bir başka dönem görülmedi. OHAL’den ve hükümetten aldıkları destekle AKP yandaşları, televizyon ekranlarında ve sosyal medyada istedikleri gibi hakaretler savurmakta, sanki amirleriymiş gibi kolluk güçlerine ve savcılara ‘Şunu da alın, bunu da yakalayın’ diye telkinde bulunmaktadırlar. İşin acı tarafı dedikleri de kısa sürede yerine getirilmektedir. Sürekli olanın bitenin ardında adı konmayan bir üst aklın olduğunu söyleyenlere sesleniyorum. Ülkeyi ne olduğunu bilmediğimiz bir üst akıl değil, AKP’nin akılsızlığı bu hale getirdi. Bu akılsızlığa bir dur demedikçe daha çok canlar yanacaktır” diye konuştu.
“AKP, Suriye'de Rüzgar Ekti, Fırtınayı Türkiye Biçiyor”
Yabancı medyada çıkan haberlere göre tıpkı Reina’daki katliamı gerçekleştiren terörist gibi Suriye ve Irak’ta iki ile dört bin arasında Orta Asya kökenli cihatçı teröristin bulunduğunun iddia edildiğini belirten Cankurtaran, “AKP, sırf Esad gitsin diye cihatçıların Türkiye üzerinden Suriye’ye girmelerine ve iki ülke arasında mekik dokumalarına izin verildi. Ancak verilen bu rakamlar hali hazırda Suriye’de olanlardır. Peki Suriye’ye yada Irak’a gideceğim diyerek Türkiye’ye gelen ama sonra burada kalmaya başlayan veya Suriye’den Irak’tan dönüp Türkiye’de yaşamaya devam eden cihatçı teröristlerin sayısı nedir Bu konuda bir bilgi var mıdır Reina’daki katliamdan neredeyse dört gün sonra katilin ismini daha yeni belirleyebilen AKP hükümetinden bunu bilmesini beklemek zordur. Ancak kesin olan bir şey vardır. AKP, Suriye’de rüzgar ekti, onlar yüzünden Türkiye şimdi fırtına biçiyor. Dediğimiz gibi ortada ne olduğunu bilmediğimiz bir üst akıl değil, AKP’nin akılsızlığı vardır” dedi.
“Süleyman Soylu, Tek Kanallı Dönemin Masalcı Teyzeleri Gibi”
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Türkiye’nin Karlofça’dan itibaren son 300 yılının en güçlü dönemini yaşadığı, 2002’den beri gerilemenin bittiği şeklindeki sözlerini de değerlendiren Cankurtaran, “Soylu, tek kanallı dönemin çocuklara uyku saatinden önce masal okuyan masalcı teyzeleri gibi. Ancak masallar bile söylediklerinin yanında daha gerçekçi kalıyor. Daha geçenlerde yağıştan dolayı günlerce elektrik alamadık. Gebze Dilovası Sanayi Bölgesi’ne beş gün boyunca elektrik verilemediğinden üretim durma noktasına geldi, zarar 300 milyon Euro’ya ulaşmış durumda. Böyle güç mü olur Türkiye’yi resmen çökerttiler” diyerek Soylu’ya şöyle seslendi
“Gençlerin Tutuklanması Polisin Muhalif Peşinde Koşmaktan ”
“Kaç gün geçti daha bir tane katili yakalayamadınız. Onun yerine laikliğin önemine vurgu yapan iki gencimiz tutuklandı. Gençler, İçişleri Bakanlığı’nın resmi Twitter hesabı tarafından Terörle Mücadele Şubesi’ne bildirilmiştir. Düşünün 39 kişinin katili daha tespit edilememişken İçişleri Bakanlığı, terörle mücadele polisini laikliği savunma çağrısı yaptılar diye iki genci yakalamaları için görevlendirmiştir. Bu olay, CHP’nin polisin ve istihbaratın AKP’nin muhaliflerinin peşinde koşmaktan asıl işleri olan terörle mücadeleye yoğunlaşamadığı yönündeki tezinin de kanıtı olmuştur. İki genci polise ihbar eden İçişleri Bakanlığı, sosyal medya üzerinden her gün hakaretler, katliam tehditleri savuran ve bir çoğu AKP trölü olan hesaplar karşısında neden ses çıkarmamaktadır” şeklinde konuştu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: