• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İZMİR
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • ASAYİŞ
  • SPOR
  • EKONOMİ
  • VİDEO HABER
  • Köşe Yazarları
  • SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT EĞİTİM MAGAZİN
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. CHP'li il belediye başkanları toplantısı sonuç bildirgesi: 'Ekrem İmamoğlu'nu ön seçimde aday olmaya çağırıyoruz'
GÜNDEM
Yayınlanma: 15 Şubat 2025 - 13:16

CHP'li il belediye başkanları toplantısı sonuç bildirgesi: 'Ekrem İmamoğlu'nu ön seçimde aday olmaya çağırıyoruz'

CHP’li il belediye başkanları toplantısı sonuç bildirgesi açıklandı. Bildirgede, "Partimizin erken seçim talebini ve cumhurbaşkanı adayımızın belirlenmesi için başlatılan demokratik önseçim sürecini sonuna kadar destekliyoruz. Sayın Ekrem İmamoğlu’nu millet adına göreve davet ediyor, ön seçimde aday olmaya çağırıyoruz" denildi.

GÜNDEM
15 Şubat 2025 - 13:16
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
CHP'li il belediye başkanları toplantısı sonuç bildirgesi: 'Ekrem İmamoğlu’nu ön seçimde aday olmaya çağırıyoruz'
CHP’li İl Belediye Başkanları toplantısı, 13-14-15 Şubat'ta Edirne’deKİ Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı. İl belediye başkanları toplantısının sonuç bildirgesi açıklandı. Sonuç bildirgesinde, şu ifadeler yer aldı:

*Ülkemiz, adaletten ekonomiye kadar çoklu bir siyasi krizin içine sürüklenmiştir. Millettin hizmetkarı olarak yola çıktık diyenler bugün millete efendi olmuşlardır. Ülkemizin dört bir yanındaki vatandaşlarımız ağır bir geçim sıkıntısı ve hayat pahalılığı altında mücadele vermekte, siyasi iktidar ise bu soruna çözüm üretecek politikalara odaklanmak yerine boş lafla, hamasetle ve milletin vicdanını yaralayarak yol yürümektedir. Milyonlarca vatandaşımız derin yoksulluk içindeyken, iktidara yakın çevrelerin zenginleşmeye devam etmesi, gelir adaletsizliğinin derinleşmesi vatandaşlarımızı umutsuzluğa sürüklemektedir. Diğer yandan, siyasi iktidarın tarafında olmayan, ülkenin sorunlarına karşı ses yükselten, siyasetçiler de sivil toplum temsilcileri de gazeteciler ve sanatçılar da ağır bir yargı baskısı altındadır. Muhalefetten seçilmiş belediye başkanlarına yönelik ağır yargı tacizleri, hizmetlerin engellenmesi ve partizanlık ülkemiz adına kaygı verici boyutlara ulaşmıştır.

'Birliktelik tablosu halkımıza umut olmuştur'

*Bu yargı baskısının odağındaki ve hedefindeki isim İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’dur. Sayın İmamoğlu hakkında siyasi yasak ve hapis cezaları istenen davaların yanı sıra, yaptığı açıklamaların ardından daha kürsüden inmeden hakkında açılan soruşturmalar iktidarın niyetini açıkça ortaya koymaktadır. Siyasi iktidarın, ilk genel seçimlerde tecelli edecek millet iradesinden korktuğu, o iradeyi temsil eden Sayın İmamoğlu’nu ise yarışın dışında tutmayı amaçladığı artık ayan beyan ortadadır. Bu şartlar altında, ülkemizin tüm sorunlarından kurtulması için tek çare zaman kaybetmeden milletin hakemliğine başvurulmasıdır. İktidarın saldırılarına karşı Çağlayan’da verilen birlik ve beraberlik fotoğrafının ardından Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş’ın birliktelik tablosu halkımıza umut olmuştur.

'Birlik ve beraberliğimize sahip çıkan Sayın Mansur Yavaş’a teşekkürlerimizi sunuyoruz'

Bu kapsamda, bizler de il belediye başkanları olarak, Partimizin erken seçim talebini ve cumhurbaşkanı adayımızın belirlenmesi için başlatılan demokratik önseçim sürecini sonuna kadar destekliyoruz. Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in topluma verdiği sözün gereği olarak, Cumhurbaşkanı Adayımızı önseçimle belirleme kararı siyasi tarihimiz açısından devrim niteliğindedir. Siyasi tarihimizde ilk kez tüm üyelere Cumhurbaşkanı adayı belirleme yetkisi verilerek en geniş meşruiyet zemini oluşturulmaktadır. Siyasi tarihimizin en kritik zamanlarında gerçekleştirdiği demokratik açılımların mimarı olan Cumhuriyet Halk Partisi, siyasi kültürümüze yeni bir model daha kazandırmış ve demokrasinin ağır saldırılara uğradığı bu dönemde büyük bir adım atmıştır. Karşımızdaki ittifakın, partimizin içinde yaratmak istediği tartışmaları geride bırakmak, vatandaşın gerçek gündemine yoğunlaşmak ve erken seçime tamamen hazır olmak adına Cumhurbaşkanı Adayımızın bir an önce belirlenmesi fikrini en güçlü biçimde destekliyoruz. Bu süreçte önseçime katılmayacağını ancak üyelerimizin kararına saygı duyacağını ifade ederek birlik ve beraberliğimize sahip çıkan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mansur Yavaş’a teşekkürlerimizi sunuyoruz.

'Erken değil, derhal seçim'

Gelinen aşamada, İstanbul’da siyasi iktidar karşısında dört kez seçim kazanarak muhalefetin sandıkta iktidar değiştirebileceğini defalarca kanıtlayan, görev süresi boyunca verdiği hizmetlerle milletimizin gönlündeki yerini büyüten, toplumun her kesimiyle kuvvetli bağlar kuran, sandıkta yenilemeyince yargı baskısıyla yarış dışında tutulmak istenen Sayın Ekrem İmamoğlu’nu millet adına göreve davet ediyor, ön seçimde aday olmaya çağırıyoruz. Partimiz, tüm kadrolarıyla birlik ve beraberlik içinde geleceğe yürüyecek, bu beraberliği bozmak isteyenler umduklarını bulamayacaklardır. Erken değil, derhal seçim.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhuriyet tarihinde bir ilk: CHP’li toplam 17 belediyeye operasyon, 12 başkan tutuklu, gözaltılar sürüyor
Cumhuriyet tarihinde bir ilk: CHP’li toplam 17 belediyeye operasyon, 12 başkan tutuklu, gözaltılar sürüyor
Adana, Zeydan Karalar’a sahip çıktı:
Adana, Zeydan Karalar’a sahip çıktı: "Sakın tutuklama yapmayın"
Gazeteci Timur Soykan Gözaltına Alındı
Gazeteci Timur Soykan Gözaltına Alındı
AK Partili eski vekilden, CHP operasyonlarına çok sert tepki: 'Birisi AK Parti'yi tasfiye edecek şartları hazırlıyor!'
AK Partili eski vekilden, CHP operasyonlarına çok sert tepki: 'Birisi AK Parti'yi tasfiye edecek şartları hazırlıyor!'
Son Haberler
 Mücahit Birinci'den
Mücahit Birinci'den "Bana milleti sokağa davet ettirme" diyen Özgür...
Kılıçdaroğlu'ndan operasyonlar sonrası CHP'ye destek: Belediye başkanlarımızın yanındayım; korkmayın, dağılmayın!
Kılıçdaroğlu'ndan operasyonlar sonrası CHP'ye destek: Belediye başkanlarımızın...
Cumhuriyet tarihinde bir ilk: CHP’li toplam 17 belediyeye operasyon, 12 başkan tutuklu, gözaltılar sürüyor
Cumhuriyet tarihinde bir ilk: CHP’li toplam 17 belediyeye operasyon,...
AK Parti satış konusunda tarihi bir zirveye ulaştı: 23 yılın rekorunu kırdı
AK Parti satış konusunda tarihi bir zirveye ulaştı: 23 yılın rekorunu...
Özgür Özel'in sandık ve sokak sözlerine AK Parti'den ilk açıklama: Siyasi cehaletin zirvesi
Özgür Özel'in sandık ve sokak sözlerine AK Parti'den ilk açıklama:...
AK Parti'li Yayman: TÜSİAD'ın ayar vermeye çalışmasını asla tasvip etmiyoruz
AK Parti'li Yayman: TÜSİAD'ın ayar vermeye çalışmasını asla tasvip etmiyoruz

Ana Sayfa
İZMİR
GÜNDEM
SİYASET
ASAYİŞ
SPOR
EKONOMİ
VİDEO HABER
SAĞLIK
KÜLTÜR-SANAT
EĞİTİM
MAGAZİN
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • İZMİR
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MAGAZİN
  • Röportaj
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • SPOR
  • Teknoloji
  • VİDEO HABER
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım