Batuhan KAYA - GERÇEK HABERCİ- CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında 5 ayrı suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı. Bakan, İzmir İl Başkanlığı’nda konu hakkında açıklamalarda bulundu.
Murat Bakan, “Geçtiğimiz günlerde Jandarma Genel Komutanlığı’na yayınladığı emri paylaştıktan sonra Süleyman Soylu, şahsımı hedef alarak emniyet içinde yapılanmadan bahsetti. Bizim ilişkimiz o teşkilatın ve personelin sorunlarıyla ilgili. Süleyman Soylu, İçişleri Bakanlığı’nı suç örgütü yönetir gibi Bakanlıkta yapılanma oluşturmuştur. Biz kendisiyle ilgili 5 farklı suç duyurusunda bulunduk, geride 105 tane daha var. Bunları sırasıyla hazırlayıp vereceğiz” dedi.
Suç duyurularında bulunduğu 5 farklı olayı açıklayan Bakan, “Bunlardan bir tanesi uyuşturucu operasyonunu bir canlı yayında ifşa etmektir. Uyuşturucu tüccarlarına polisin yapacağı operasyonu önceden haber verdi. Onunla gizliliğin ihlali, görevi kötüye kullanma üzerinden suç duyurusunda bulunduk. POEM sınavıyla usulsüzlükle ilgili suç duyurusunda bulunduk. POEM soruları yıllardır açıklanmıyor ancak bir internet sitesinde bu sorular yayınlandı. Bu da görevi kötüye kullanma suçunu teşkil etmekte” diye konuştu.
Bakan, “Grup Başkanvekilimiz Özgür Özel İçişleri Bakanlığı hesabının bir trol tarafından kullanıldığını söylemişti. Bu da Soylu’nun ilgili istihbarat birimleriyle ilgili yaptığı ifşalar. Bu insanlar gafil muhbir olarak adlandırılırlar. Soylu geçtiğimiz günlerde arabanın içinde bir uygulamayı göstererek devletin istihbaratının kullanması gereken programı ifşa etti. Bununla ilgili devlet sırrından yararlanma, devlet hizmetlerinde sadakatsizlik suçları hakkında suç duyurusunda bulunduk. Bundan dolayı kendisi yargılanacaktır. Emniyet teşkilatının siber suçlar birimine alınan trollerle ilgili suç duyurusunda bulunduk. Kendisi 2016 yılından sonra 500 tane sonrasında daha fazla insanı taşerondan kadroya alırken, alınması gereken insanların yerine kendi belirlediği insanları alarak trol ordusu oluşturdu. Bu kişiler hepimizin tüm bilgilerine ulaşabilmektedir. Bu da görevi kötüye kullanma, devlet sırrından yararlanma, devlet hizmetlerinde sadakatsizlik suçlarını ortaya çıkarmaktadır. Benim şahsımla ilgili attığı iftira ve yalanlarla ilgili kamu görevlisine alenen hakaret, iftira, halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma ve görevi kötüye kullanma suçlarından hakkında suç duyurusunda bulunduk” ifadelerini kullandı.
GAMER ÜZERİNDEN YENİ BİR OPERASYON
GAMER üzerinden yapılan yeni bir operasyon olduğunu vurgulayan Bakan, şunları söyledi: “İzmir Valiliği İl Güvenlik Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi ildeki GAMER’dir. Bu yazıyı valilikler TSK’ya gönderiyor. Yazıda, “Kolluk birimlerine ait zırhlı hava araçlarının göreve hazır şekilde bulundurması ile TSK’ya ait personel, zırhlı araç ve diğer araçlardan istifa edilebileceği bildirilmiş olup, valilerimizce gerek görülmesi halinde personel, zırhlı araç ve diğer araçların göreve hazır şekilde bulunulması hususunda gereğini arz ve rica ederim” denildi. Seçime mi gidiyoruz, savaşa mı gidiyoruz? Nedir bu? TSK’nın personeline GAMER neden ihtiyaç duyar? Sandık için görevlendirilen polisler var. Hangi seçimde TSK araçları hazırda bekletildi? Ben soruyorum: İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TSK'nın hazır bulundurulmasına dair yazıyı neden yazmıştır? Seçim için TSK'ya neden ihtiyaç duyuyorsunuz? TSK'nın zırhlı araçları neden hazır bulundurulacak? Valilerimize sesleniyorum: Suça ortak olmayın. Ordumuza sesleniyorum: Bu rutin bir seçimdir, seçimler her 5 yılda bir olur. Vatandaş her zaman olduğu gibi oy verecek ve pazar günü Türkiye’de yönetim değişecek.”
Yorumlar
Kalan Karakter: