CHP’li Özel, “Mütevazı olmaya gerek yok, belediyecilik sosyal demokratların işi”
CHP Genel Başkanvekili Özgür Özel, “Belediyecilik sosyal demokratların işi, mütevazı olmaya gerek yok” dedi.
Yayınlanma :
20.07.2022 22:25


“Belediyenin şefkatli elini sırtınızda hissedeceksiniz”
Özel, Türkiye’de 60 günde 41 ilde 249 aday tanıttığını belirterek, “Bunlardan biri de Halil Arda’ydı. Bu 249 adaylardan seçilenler oldu, seçilemeyenler oldu. Tüm belediyelerimizin ne yaptıkları ilgi alanımızda ama bizzat meydanlarda kefil olup oy istediğimiz belediye başkanlarının ne yaptıklarına insan ister istemez yakından bakıyor. En çok sosyal market olmak üzere yapılan tüm projelerden heyecan duydum. Toplumun özellikle dezavantajlı kesimlerine sahip çıkacak ve belediyenin şefkatli elini onların sırtında hissettirecek” diye konuştu.
“Kuvvetler ayrılığı varsa o devlet zenginleşir”
Özel, Türkiye’nin yıllardır iyi günler de gördü, kötü günler de gördü. Ancak bugün yaşadığı gibi bir ekonomik, sosyal ve siyasal krizi hiçbir zaman yaşamadığına dikkat çekerek, “Bütün dünya deneyimlemiştir ki eğer siz yetkileri bir elde toplarsanız, ‘Her şeyi ben bilirim’ derseniz, bütün atamaları tek başına yaparsanız hele hele devlet ile parti işlerini karıştırır sabah il başkanı atadığınız kalemle akşam vali atarsanız o işler iyiye gitmezler. Bunu 200 yıl önce söylemişler: Kuvvetler ayrılığı varsa o iş zenginleşir, yoksa sıkıntıya gider. Umutsuzluğa kapılan varsa onu söylemek gerekir ki 100 yıl önce nasıl bir tek adam yönetiminden demokrasiye geçtiysek, hep birlikte, her mezhepten kimseyi ayırmadan bu güzel ülkeyi kurduysak evvel Allah bunu yeniden başaracağız” ifadelerini kullandı.
“Belediyelerimizi nasıl yönetiyorsak Türkiye’yi de öyle yöneteceğiz”
Türkiye artık seçim atmosferinde olduğunu, 10 aydan kısa bir süre kaldığını belirten Özel, şunları söyledi:
“İktidar ve onu destekleyen parti artık muhalefete geçtiler. CHP olarak biz psikolojik iktidar değişikliğinin farkındayız ve memnunuz. Siyasi iktidarı alacağımız gün için adeta gün sayıyor, sabır çekiyoruz. Şundan emin olun ki CHP’nin iktidar olduğu süreçte hiçbir AK Partili, MHP’li geçmişte bize oy vermemiş kimse kendini öteki hissetmeyecek. Kimsenin çocuğu partizanlıkla işe alınmayıp, tayini yapılmayacak. Yoldan gelene ‘Seni buraya kim yolladı’ denmeyecek. Türkiye’deki nasıl 11 büyükşehir, ilçe ve belde belediyeleri namusla ve liyakatle yönetiyorsak sözümüz söz Türkiye’yi de öyle yöneteceğiz. Burada elbette Cumhuriyeti seven, Cumhuriyetin kazanımlarının aşındırılmasından rahatsız olan insanlar var. Kalkın ayağa, alın bu seçimi! Yoksula sahip olacak da suratları da güldürecek de sizlersiniz. Ben size güveniyorum, herkes size güveniyor! Yolunuz açık olsun.”
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: