• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İZMİR
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • ASAYİŞ
  • SPOR
  • EKONOMİ
  • VİDEO HABER
  • Köşe Yazarları
  • SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT EĞİTİM MAGAZİN
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. İZMİR
  3. CHP'li Sertel komisyon üyelerini İzmir'e davet etti
İZMİR
Yayınlanma: 23 Haziran 2022 - 12:02

CHP'li Sertel komisyon üyelerini İzmir'e davet etti

KİT Komisyonu’nda İzmir’in tarım modeli tartışma konusu oldu

İZMİR
23 Haziran 2022 - 12:02
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
CHP’li Sertel komisyon üyelerini İzmir’e davet etti
Toprak Mahsülleri Ofisi (TMO)’nin bilanço ve hesaplarının görüşüldüğü KİT Komisyonu toplantısında İzmir’in tarım modeli tartışma konusu oldu. AKP Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu’nun “İzmir Büyükşehir Belediyesi son zamanlarda tarıma ne gibi bir destek verdi? İzmir Büyükşehir Belediyesi mısır mı ekti, buğday mı ekti, arpa mı ekti, ne ekti; onları bir ortaya çıkarın, biz de görelim” sözlerine cevap veren CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, daha önce Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli’yi de İzmir’e davet ettiğini hatırlatarak tüm komisyon üyelerini tarımsal kalkınmayı görmeleri için İzmir’e davet etti. 
İzmir ve İstanbul Büyükşehir Belediyelerinin çocuklara süt dağıttığını, AKP’li belediyelerin bunu neden örnek almadığını soran CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi Atila Sertel, şunları söyledi:
 
ÜRETİM DESTEKLENDİ
“Bizim İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu, yıllardır iktidara da örnek olan bir yolu açan bir belediye başkanıydı. Biz çocukluğumuzda Amerikan süt tozu içerdik ya Türkiye’de gerçek anlamda sütü bütün ilkokul çocuklarıyla buluşturan ve bütün ilkokul çocuklarına süt içiren bir belediye başkanıydı. Bu, bir süre sonra iktidar tarafından benimsendi ve Türkiye’ye örnek oldu. Daha sonrasında, 1-5 yaş grubu çocuklarına, İzmir’deki herkese süt dağıtan İzmir Büyükşehir Belediyesi oldu. Bunu niye yaptı biliyor musunuz? Hem çocukların beslenmesi açısından hem de süt üretenlerin gelişmesi ve hayvancılığın geliştirilmesi açısından... Belediye tarafından Ödemiş’te, Tire’de, Bayındır’da; o bölgede yaşayan insanların ürettikleri süt gerçek fiyatının da üstünde satın alınarak hem çocuklara ücretsiz süt verildi hem de hayvancılık geliştirildi. Arkadaşlar gelsin, ben o bölgeyi gezdireyim, gözleriyle görsünler, yaşasınlar, oradaki insanları da dinlesinler. Bir dönem İstanbul’da önceki belediye başkanları Hollanda’dan lale getirirken bizim Belediye Başkanlığımız Bayındır’da çiçekçiliği destekledi ve çiçek üretiminde Türkiye’de bir numara hâline geldik.”
 
“GELİN, GÖRÜN, ÖRNEK ALIN”
İzmir’in tarımsal kalkınma projelerinin iktidar tarafından örnek alınması gerektiğini vurgulayan Atila Sertel, “Eğer tarımdaki kalkınmayı, tarımsal kalkınmayı görmek istiyorsanız ben sizi davet edeyim, gelsin KİT Komisyonu, bir gezelim, ben size göstereyim, eğer hakikaten beğenmezseniz ‘Eksik yapmışsınız, aksak yapmışsınız.’ deyin” diye konuştu.
Belediyenin çocuklara süt dağıtmasıyla birlikte bölgedeki süt üreticiliğinin de büyüdüğünü hatırlatan Sertel, şöyle devam etti:
“İzmir’de süt üretimi öylesine gelişti ki Türkiye’nin ünlü süt markaları geldiler, fabrikalar kurdular, süt üreticileri desteklendi. Şimdi, Büyükşehir Belediyesi her yıl İzmir’de ve çevresinde 1 milyon meyve fidanı dağıtıyor; çok örnek bir şeydir. Büyükşehir Belediyesi köylünün hayvan üretimine destek olsun diye koyun, keçi hatta manda dağıtıyor. Ben, o yüzden geldiğinde Tarım Bakanına ‘İzmir’e gel, bir örnek al, bir bak.’ dedim. Bakın, üretici kooperatiflerini destekliyor, orada kooperatiflerle üretim yapılıyor. Mesela, kadınların kurduğu kooperatiflerde mantar üretimi yapılıyor ve gerçekten köylü kadınlar mantar üretiminden ailelerine gelir sağlıyor. Ayrıca, peynir üretimi yapılıyor, fabrika kuruldu, fabrikalar oluştu; çok açık ve net. Arıcılığın geliştirilmesi için Büyükşehir Belediyesi her yıl kovan ve arı dağıtıyor. Ama Türkiye’de Konya Büyükşehir Belediyesi, Erzurum Büyükşehir Belediyesi niye çocuklara süt dağıtmıyor? O çocukların süte ihtiyacı yok mu? Erzurum’daki süt üreticilerinin bu desteğe ihtiyacı yok mu? Niye Malatya Büyükşehir Belediyesi süt dağıtmıyor? Bunu sorun. Yani, benim belediyem dağıtıyor, suçlu mu? Hayır; hem üretici kazanıyor hem de çocuklar süt içiyor. Bunlar örnek, bu örnekleri alın.”

 
EDİTÖR
Haber Merkezi
Haber Merkezi
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Menemen Belediyesi'nde Tahir Şahin’e son görev
Menemen Belediyesi'nde Tahir Şahin’e son görev
Çeşme Belediyesi’nden Muharrem Ayında aşure ikramı 
Çeşme Belediyesi’nden Muharrem Ayında aşure ikramı 
Başkan Denizli, “Komşularımızın yanındayız”
Başkan Denizli, “Komşularımızın yanındayız”
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden açıklama: “Projelerimizi Tamamlayıp Hak Sahiplerine Teslim Edeceğiz”
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden açıklama: “Projelerimizi Tamamlayıp Hak Sahiplerine Teslim Edeceğiz”
Son Haberler
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Terörsüz Türkiye mesajı: Bölgeye ilham kaynağı olacak .
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Terörsüz Türkiye mesajı: Bölgeye ilham...
Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık hastaneye kaldırıldı… Avukatından açıklama
Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık hastaneye kaldırıldı…...
Muhittin Böcek: Sevgili Antalyalılar dört duvar arasında zor nefes alsam da kalbim sizlerle atıyor
Muhittin Böcek: Sevgili Antalyalılar dört duvar arasında zor nefes...
Kamu diş hekimleri 31 Temmuz’da grevde
Kamu diş hekimleri 31 Temmuz’da grevde
Özgür Özel, 'Millet İradesine Sahip Çıkıyor' mitinginde Sancaktepe'de konuşuyor
Özgür Özel, 'Millet İradesine Sahip Çıkıyor' mitinginde Sancaktepe'de...
Nebati’den enflasyon açıklaması: 241,3 milyar lira vergi gelirinden vazgeçiyoruz
Nebati’den enflasyon açıklaması: 241,3 milyar lira vergi gelirinden vazgeçiyoruz

Ana Sayfa
İZMİR
GÜNDEM
SİYASET
ASAYİŞ
SPOR
EKONOMİ
VİDEO HABER
SAĞLIK
KÜLTÜR-SANAT
EĞİTİM
MAGAZİN
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • İZMİR
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MAGAZİN
  • Röportaj
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • SPOR
  • Teknoloji
  • VİDEO HABER
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım