CHP’li Sertel Sosyal Medya Soruşturmalarını Sordu
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, sosyal medya üzerinden Cumhurbaşkanı ve devlet büyüklerine hakaret ettikleri gerekçesiyle gözaltına alınan ve hakkında soruşturma açılanları sordu.
Yayınlanma :
05.10.2017 12:04


KAMUOYU CEVAP BEKLİYOR
İçişleri Bakanlığı tarafından son açıklanan rakamlara göre 2 bin 619 sosyal medya hesabı ile ilgili çalışma yapıldığını, tespit edilen bin 403 kişiden 168’inin gözaltına alındığını ifade eden Sertel, bu gözaltıların kaçının tutuklamayla sonuçlandığının da açıklanması gerektiğini söyledi. Hakkında soruşturma yürütülen kişi sayısının çok daha fazla olduğunu belirten Atila Sertel, İçişleri ve Adalet Bakanlığı’ndan gelecek cevap doğrultusunda ayrıntıları kamuoyuyla paylaşacağını dile getirdi.
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, terörü övmek, desteklemek, Cumhurbaşkanı ve devlet büyüklerine hakaret ettikleri gerekçesiyle gözaltına alınan, soruşturma yürütülen ve tutuklananların yanı sıra Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret ettikleri gerekçesiyle hakkında soruşturma açılanların sayısını da sordu.
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel’in Adalet ve İçişleri Bakanı’na yönelttiği sorular şöyle:
2014 yılından günümüze sosyal medya paylaşımları (twitter, facebook, youtube vs.) nedeniyle kaç kişi gözaltına alınmıştır? Gözaltına alınanların kaçı mahkemeye sevk edilmiş, kaçı tutuklanmış, kaçı adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır?
Sosyal medya paylaşımları nedeniyle gözaltına alınanların kaçı terör ve terörü övmek suçu nedeniyledir? Son üç yılda terörü övmek suçu nedeniyle gözaltına alınanların kaçı tutuklanmıştır?
Sosyal medya paylaşımları nedeniyle gözaltına alınanların kaçı Cumhurbaşkanı’na ve devlet büyüklerine hakaret suçu nedeniyledir? Son üç yılda Cumhurbaşkanı ve devlet büyüklerine hakaret nedeniyle gözaltına alınanların kaçı tutuklanmıştır?
Günümüz itibarıyla terörü övmek ve devlet büyüklerine hakaret nedeniyle tutuklu bulunan kişi sayısı kaçtır?
Günümüz itibarıyla terörü övmek ve devlet büyüklerine hakaret nedeniyle gözaltında bulunan kişi sayısı kaçtır?
İçişleri Bakanlığı veya Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde sosyal medya paylaşımlarını denetleyen herhangi bir birim var mıdır? Hakaret edenler nasıl tespit edilmektedir?
Böyle bir birim varsa nerede kurulmuştur ve kaç kişi görev yapmaktadır? Nasıl bir çalışma yürütmektedir?
Sosyal medya üzerinden yapılan hakaretler ve terörü öven paylaşımlar nedeniyle yılda ortalama kaç ihbar gelmektedir?
Sosyal medya üzerinden terörü öven veya devlet büyüklerine hakaret eden kişiler hakkında nasıl bir süreç izlenmektedir? Bu kişilerin gözaltına alınması re’sen mi yoksa izne tabi olarak mı yürütülmektedir?
Terörü övmek ve devlet büyüklerine hakaret nedeniyle inceleme aşamasında olan dosya sayısı kaçtır?
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: