CHP'li Sındır Bulgaristan’dan seslendi: 'Bu kara lekeyi unutmayacağız!'
Yayınlanma :
28.12.2019 12:13


Bulgaristan’da dönemin totaliter rejimi tarafından uygulanan zorunlu asimilasyon politikalarına karşı düzenlenen protesto yürüyüşünde annesinin kucağında vurularak öldürülen 17 aylık Türkan Bebek ve direnişin şehitleri düzenlenen törenlerle anıldı.
“TÜRKAN BEBEK, ÖZGÜRLÜĞÜN, BAĞIMSIZLIĞIN SİMGESİDİR”
Bulgaristan’da dönemin totaliter rejimi tarafından uygulanan asimilasyon politikalarını eleştirerek sözlerine başlayan Sındır, “Geleceğimize ışık tutabilmek için tarihimizi iyi bilmemiz gerekir. Totaliter rejimin baskılarına ve zulmüne direnerek canı pahasına kimliğine ve onuruna sahip çıkanlara bin selam olsun. Bu uğurda şehit olanlara, gazi olanlara selam olsun. Burada milli ve manevi değerlerine sahip çıkanlarla beraberiz. Burada özgürce bir yaşam hayali için bedel ödeyenlerle beraberiz. Büyük acılar yaşamış çok şehit vermiş, cesur yürekli kardeşlerimizle beraberiz. Unutmayınız; bir milleti millet yapan sevinçte, kıvançta da; yasta, tasada da aynı duyguları hissedebilmektir. Burada yurttaşlarımızın eline diken batsa biz bunun acısını Anavatan’da hissediyoruz. Türkan bebek, özgürlüğün, bağımsızlığın, millet olmanın mücadelesi ve simgesidir” dedi.
“GENEL BAŞKANIMIZ YAŞADIĞINIZ ACILARI PAYLAŞIYOR”
Sözlerine barış mesajıyla devam eden Sındır şöyle konuştu: “Uzun yıllardır sizlerle birlikte burada bu anmalara katılmak, acılarınızı paylaşmak her şeyden önce bir insanlık görevi. 35 yıl önce asimilasyon sürecini protesto esnasında hayatını kaybeden 17 aylık Türkan bebeğe ve tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. 1984 yılında yaşanan acılar insanlık tarihinde bir kara leke olarak kalacak. Bu kara lekeyi hiçbir zaman unutmayacağız ve unutturmayacağız. Unutmayacağız ki bir daha yaşanmasın. Bugün ülkemiz, coğrafyamız ve dünya huzurlu bir yaşama ve barışa özlem duyuyor. Çevresini önemseyen, insana ve insanlığa değer veren, farklılıklara saygı duyan ve hoşgörüyle yaklaşan bir anlayışta olmak zorundayız. Barışın egemen olduğu, savaşsız bir dünyada yaşamak istiyorsak bunu başarmak zorundayız. Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, partimiz, şahsım ve milletimiz adına burada bu anmayı düzenleyen tüm kardeşlerimizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Genel başkanımız yaşadığınız acıları paylaşıyor ve bir daha böyle büyük acıların yaşanmamasını diliyor.”
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: