CHP lideri: İtiraz Etmezsek Sivil Darbe Olur
Kılıçdaroğlu'ndan 15 Temmuz darbe girişimi için önemli bir açıklama geldi.
Yayınlanma :
03.09.2016 13:14


Kılıçdaroğlu, haber kanallarının genel yayın yönetmenleri ve haber koordinatrleriyle kahvaltıda bir araya geldi. Toplantı yaklaşık 2,5 saat sürdü.
Edinilen bilgiye göre Kılıçdaroğlu "15 Temmuz darbesini sivil ayağına" ilişkin bir soru üzerine "Darbe dönemi siyasi görevlendirme içeren bir kitap olduğu söyleniyor. Sözde Cuhurbaşkankanı ve başbakanın isimlerinin olduğu söyleniyor. karşılığıı verdi."
"Yenikapı ruhu bitiyor mu?" sorusunu ise şöyle yanıtladı:
"Benim o süreçten beklentim farklıydı. Karşlılaştığımız yaklaşım siz dediğimizi yapın! Oyunu bozan ben olup olmayacağım gibi bir tarzım yok. Demokrasi talebim var. Birliktelik sürsün evet ama eleştirilerim sürecek.
Yenikapı ruhu bu değil. Eğer biz itiraz etmezsek sivil darbe olur. Özel bir zamandan geçiyoruz ama bu istismar ediliyor.
"OHAL" sorusuna ilişkin "OHAL'in uzatılmasına karşıyız" dedi.
Kılıçdaroğlu, "Gazetecilerin tutuklanması" ile ilgili "Yargılanmasına karşı değilim ama tutuklanmasını doğru bulmuyorum" dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: