CHP Lideri: Konuşmasından Rahatsız Oldum
CHP liderinin öğretmen ihraçları için “Partililerimizin eşleri, kardeşleri, çocukları tasfiye ediliyor” dediği kaydedildi.
Yayınlanma :
22.09.2016 09:54
Kılıçdaroğlu, dün partisinin MYK toplantısına başkanlık etti. Yaklaşık 2.5 saat süren toplantıda Kılıçdaroğlu’nun 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yaşanan sürece ilişkin değerlendirmelerde bulunduğu öğrenildi.
Alınan bilgilere göre 15 Temmuz darbe girişimi sürecinde, tüm sivil toplum örgütleri, sendikalar ve partilerin demokrasiyi savunduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Darbe girişimi püskürtüldü ama gelinen aşamada demokrasi geriye gidiyor. Darbecilerin silahla yapamadığını, şimdi kanun hükmünde kararnamelerle yapıyorlar” dedi.
‘Akıllanmadılar’
FETÖ’nün en güçlü olduğu alanlardan birisinin eğitim olduğunu, bu alanda FETÖ’ye karşı en ciddi mücadeleyi de Eğitim Sen ve Eğitim İş gibi sendikaların verdiğine dikkat çeken Kılıçdaroğlu’nun öğretmen ihraçlarına yönelik şunları söylediği öğrenildi:
“Şimdi 11 bin 500 Eğitim Sen üyesi terörle işbirliği bahane edilerek ihraç ediliyor. Madem terörle işbirliği var, bu zamana kadar niye görevde kaldılar. Bunların terörle ilişkileri olmadığını ben biliyorum. Partililerimizin eşleri, kardeşleri, çocukları tasfiye ediliyor. Sen FETÖ ile mücadeleyi 15 Temmuz’da başlattın, Eğitim Sen gibi sendikalar ve biz 15 yıldır FETÖ ile mücadele ediyoruz. İnsanda 15 gram akıl, vicdan olsu bunu böyle yapmaz. Halen akıllanmadılar. Eğitimin niteliği, bilimselliği yok edildiği için darbe girişimi yaşandı. Meclis’i bombalayanların nerelerde yetiştiğini bir inceleyin. Eğitim Sen ile mücadele edersen darbe ile mücadele edemezsin.”
Derhal Sonlanmalı
Kılıçdaroğlu’nun, OHAL’in uzatılacağı iddialarına ilişkin olarak da, “OHAL’in uzatılacağı söyleniyor. Ama derhal sonlandırılmalı. CHP, hep hukuku savundu, bundan sonra da hukuku savunmaya devam edecek. Darbe girişiminde kim varsa herkes yargılanmalı ama kimse mağdur edilmemeli” dediği ifade edildi.
"Konuşmasından Rahatsız Oldum"
Kılıçdaroğlu’nun BM Genel Kurulu’nda önceki akşam bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasını anımsatarak, “Cumhurbaşkanını görünce, bu ülkenin bir yurttaşı olarak, anamuhalefet partisinin Genel Başkanı olarak rahatsız oldum. Dünyaya mı, dünya liderlerlerine mi yoksa muhtarlara mı konuşuyor belli değil. FETÖ’yü tüm dünyaya anlattı, tanıttı, meşhur etti, 20 yıl uğraşsa Cumhurbaşkanı’nın yaptığı tanıtımı yapamaz. Cumhurbaşkanı, bir BM zirvesinde boş koltuklara konuşmamalı” dediği bildirildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dünya liderlerine uyarılarda bulunduğunu belirten Kılıçdaroğlu’nun, “Diğer ülkelerde demokrasi var laiklik var, onlar sizin gibi mi devletin tüm kurumlarını bir cemaate teslim etsinler” dediği belirtildi.
Yedek Milletvekilliği
Yedek milletvekilliği tartışmalarına da değinen Kılıçdaroğlu’nun, “Kamuoyunda tartışılmasını istiyorlar, zarf atıyorlar. Hiçbir kıymeti harbiyesi yok” dediği kaydedildi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: