Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, ABD'nin Venezuela'daki saldırısına ve Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yla eşinin ülkeden çıkarılmasına tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı da eleştiren CHP lideri Özel, "Açıkça söylüyorum, Maduro seçimleri adil, güvenli yapmadığında muhalefete kulak kabartmadığında yanlış yapıyordu. Erdoğan, 'kardeşim Maduro' diyordu. Bugün Erdoğan'ın her lafı yiyip sustuğu Trump'ın darbesine, Maduro'yu kaçırmasına tek kelime edememiştir. Herkes görsün ki Erdoğan, Maduro yanlış yaparken de yanlışa yanlış diyememiştir," dedi.
"Erdoğan, her lafı yiyip sustuğu Trump'ın darbesine, Maduro'yu kaçırmasına tek kelime edemedi"
CHP, “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitinglerinin 78'incisini 2026'nın ilk cumartesi günü Çankırı'da yaptı. CHP lideri Özel, mitingdeki konuşmasında ABD'nin Venezuela'ya yönelik saldırısına tepki gösterdi. Venezuela'nın ABD tarafından ülke dışına çıkarılarak ABD'ye götürülen eski lideri Nicolas Maduro'yla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilişkisini eleştiren Özel, şu ifadeleri kullandı.
"Dünyanın öbür ucunda bir ülkede, Venezuela'da, ülkenin liderine ve karısına ABD tarafından bir operasyon yapıldı ve ülke dışına kaçırıldı. Açıkça söylüyorum, Maduro seçimleri adil, güvenli yapmadığında muhalefete kulak kabartmadığında yanlış yapıyordu. Erdoğan, 'kardeşim Maduro' diyordu. Bugün Erdoğan'ın her lafı yiyip sustuğu Trump'ın darbesine, Maduro'yu kaçırmasına tek kelime edememiştir. Herkes görsün ki Erdoğan, Maduro yanlış yaparken de yanlışa yanlış diyememiştir"
Özel, "Bugün yanlış Venezuela'ya yapıldığında, ABD, BM sistemini alt üst ettiğinde, 400 yıllık kaideyi ayaklarının altına alırken Erdoğan bir laf edememiştir. Erdoğan'a sesleniyorum: Sen Trump'tan korkan, meşruiyeti Oval Ofis'te arayan, sıkışınca tükürdüğünü yarayan ve cesaretin olmayan bir siyasetin insanısın." dedi.
Türkiye'den henüz resmî açıklama yok
ABD'nin Venezuela'ya saldırmasından ve ABD Başkanı Trump'ın Maduro ve eşini yakaladıklarını açıklamasının ardından Cumhurbaşkanlığı, Dışişleri Bakanlığı veya AKP düzeyinde resmî bir açıklama yapılmadı.
Maduro, Erdoğan'ın yemin törenine katılmıştı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2023'teki seçimlerde yeniden cumhurbaşkanı seçilmesi üzerine Venezuela lideri Maduro, Erdoğan'ı tebrik eden ilk dünya liderleri arasında yer almıştı. Maduro, Erdoğan'ın Ankara'daki yemin törenine de gelmişti.
Maduro, Erdoğan'ın 3 Haziran 2023'teki yemin törenine katılmıştı
Türkiye, 2024'te Venezuela'da gerçekleşen son seçimleri tanıyan birkaç ülkeden biri olmuştu. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Venezuela'da 3'üncü kez devlet başkanı seçilen Nicolas Maduro’nun yemin törenine katılmıştı.

Yorumlar
Kalan Karakter: