CHP Milletvekili Gürer: Meslek Hastalığı Artıyor
CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer, “İş kazalarından sonra meslek hastalığında da artış olduğunu söyledi”
Yayınlanma :
18.02.2017 13:54


Ömer Fethi Gürer; “İlk çalışma gücünün veya iş kazası ve meslek hastalığı sonucu meslekte kazanma gücünün % 60 'ını kaybettiği, kurum sağlık kurullarınca tespit edilen sigortalı malul sayısı 2015 ve 2016 yıllarında kaç kişidir, kaç kadın, kaç erkek işçidir?” sorusunu yönetti.
Bakan Müezzinoğlu verdiği yanıtta; “2015 yılında meslekte kazanma gücünü %60 ve üzerinde oranda kaybettiği Kurum Sağlık Kurulları tarafından tespit edilen 312 kişi bulunmaktadır. Bu kişilerden 307'si erkek, 5'i kadındır. 2016 yılında. Meslekte kazanma gücünü % 60 ve üzeri oranda kaybettiği kurum sağlık kurulların da tespit ettiği 355 kişi bulunmaktadır. Bu kişilerden 345'i erkek,10'u kadındır." dedi.
Bakan verdiği yanıtta; “5510 sayılı ‘Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası’ kapsamında çalışan sigortalılarda rastlanan meslek hastalıklarından: İç kulak gürültü etkileri, tozun akciğerlere yerleşmesi ve kanı temizleyemez hale gelmesi, silisyum içeren tozlara bağlı ve kömür işçilerinde astım, Karpal tünel sendromu, el ve bilek içi saran zar iltihabının son üç yılda en çok karşılaşılan meslek hastalıkları olduğunu” belirtti.
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer; ”Meslek hastalıkları ile ilgili tanının daha çok sürekli sorunu taşıyanların başvurusu ile açığa çıktığını, Sorunun boyutlarının resmî verilere göre belirlenenden daha yüksek olduğunu ifade etti.”
Gürer; “Ülkemizin, iş kazaları artışında Avrupa birincisi, Dünya üçüncüsü” olduğuna da vurgu yaparak “AKP iktidarı sürecinde 18 bin kişinin iş kazalarından yaşamını yitirdiğine” dikkat çekti.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: