CHP 'sağ kesimin dili' ifadesini çizdi
CHP’nin yerel seçim strateji belgesinde ‘sağ partilere oy veren kesimin dili’ ifadesi çıktı, ‘toplumun bütün kesimlerine hitap eden dil’ ifadesi geldi.
Yayınlanma :
26.10.2018 09:34


CHP’de yerel seçimler için hazırlanan “Yerel Seçimler 2019 Strateji, Yöntem, Hedefler, Yapı, Öncelikleri ve Öneriler” adlı çalışmada partinin yerel seçimlere yönelik izleyeceği stratejiler yer alıyordu.
CHP ’nin yerel seçimlerde çalışma planını şekillendirmek için kullanacağı söz konusu çalışma; gelen eleştiriler ve öneriler kapsamında revize edilirken, tartışmaya neden olan pek çok ifadeyle ilgili önemli değişiklikler yapıldığı ortaya çıktı. Tartışmaya neden olan ifadeler tamamen çıkarılarak söz konusu bölüm yeniden yazıldı. Yeniden yazılan bölümde “Farklılıkların birbirine saygı gösterdiği ve bir arada yaşadığı, etnik ideolojik kimliklerden çok ortak paydada buluşturan kimlikleri öne çıkartacak söylemler geliştirilecektir. Kullanılacak dil toplumun bütün kesimlerine hitap edecektir. Üretilecek kentsel politikalarda sürdürülebilirlik ve erişilebilirlik esas olacaktır” ifadeleri yer aldı.
Tartışmaya neden olan çalışmada, “Muhafazakâr kesimle yapılacak ittifaklar önemli. Saadet Partisi ittifakının oluşturduğu bir rüzgâr var. Ciddi miktarda oya dönüşmese de sembolik anlamda muhafazakâr dünyada CHP algısına dair ezberleri bozan bir kulak verme davranışına yol açtı” ifadelerinde de değişikliğe gidildi. Yeni çalışmada, “Kurulacak ittifak bir seçim ittifakından ziyade kutuplaşma ve korku siyasetine karşı kentlerimizi ve ülkemizi yeniden inşa edecek, tüm kesimleri kucaklayacak nitelikte olacaktır. Kurulacak ittifakın siyasi parti düzeyini aşacak şekilde STK, hemşeri dernekleri gibi toplumsal teması güçlü yapılar ile işbirliği geliştirilecektir” ifadelerine yer verildi.
Tek yöntem olmayacak
Yenilenen çalışmada aday belirleme yöntemlerine ilişkin bilgiler de yer aldı. Bu kapsamda, aday belirleme süreçlerinde tek yöntemin uygulanmayacağı belirtilerek, “Teşkilatımızdan ve üyelerimizden gelen veriler ışığında yerellerdeki yöntemlerimizi belirleyeceğiz. Bunlardan bazıları daha önce de örgütlerimizde çeşitli zamanlarda denediğimiz; önseçim, temayül yoklaması, anket sonucu ve merkez ataması gibi yöntemler olacaktır. Her yerde aynı yöntemi uygulamanın güçlüğü de ortadadır” ifadeleri yer buldu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: