AK Parti Bornova İlçe Başkanı Cihan Dağlıer’in Kars Halil Atilla İlkokulu inşaatını Bornova Belediyesi’nin geciktirdiği iddialarına CHP Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın’dan jet yanıt geldi.
İddiaları ‘demogoji’ olarak niteleyen Çapın, “Belediyemiz Bornova’ya geniş bir meydan ile iki yeni müze kazandırmak için yola çıktı. Kars Halil Atilla Okulu’nun arsasına karşılık birisi mevcut okulunun çok yakınında olmak üzere iki ayrı okul yapmayı teklif etti. Her iki okulun da tüm maliyetleri Belediyemiz tarafından karşılanacaktı. Bu nedenle söylenenler gerçeği yansıtmıyor” dedi.
Depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle 2023 yılında yıkılan Bornova’daki Kars Halil Atilla İlkokulu’nun yeniden inşa süreci, AK Parti ve CHP arasında polemiğe neden oldu. AK Parti Bornova İlçe Başkanı Cihan Dağlıer’in okul önünde yaptığı açıklamanın ardından CHP Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın; “Bizim teklifimiz netti. Ancak bu öneriler kabul edilmedi. Bornova Meydanı’nın büyümesine ve çevrenin modernleşmesine izin verilmedi. Bu süreci engelleyen taraf Bornova Belediyesi değildir” ifadelerini kullandı.
CHP’li Çapın’dan jet yanıt: “Demagoji yapıyorlar”
Yayınlanma :
09.01.2026 15:50
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: