Özkan, yaptığı açıklamada, söz konusu inşaatlardaki imalat seviyesinin tespiti ve eksik işlerin tamamlanmasına ilişkin bedelin mahkeme tarafından belirlendiğini vurgulayarak, "İddia edildiği gibi keyfi bir fiyat belirleme söz konusu değildir," ifadelerini kullandı.
İhaleye, aralarında İzmirli firmaların da bulunduğu 8 firmanın davet edildiğini, 4 firmanın teklif verdiğini ve neticede 3.289.500.000,00 TL bedel ile sözleşme imzalandığını belirten Özkan, açıklamasında şu bilgilere yer verdi:
"Önemle belirtmek gerekir ki; İzbeton AŞ tarafından yapılan ikmal ihalesinde belirlenen sözleşme bedeli, gerek yapı yaklaşık birim fiyatlarına göre belirlenen bedelin, gerek mahkeme kararı ile belirlenmiş olan bedelin altında kalmaktadır."
"TOKİ İhalesi ile Mukayese Yanıltıcı"
Özkan, İzbeton AŞ tarafından yapılan ihalenin, TOKİ tarafından yapılan bir başka ihale ile "sadece bağımsız bölüm sayıları" üzerinden mukayese edilmesinin kamuoyunu yanıltmaya ve polemik yaratmaya yönelik olduğunu savundu.
Farklı ihalelerin doğru kıyaslanabilmesi için inşaat alanı, yapı sınıfı, kullanılacak inşaat sistemi (tünel kalıp veya konvansiyonel), mahal listesi, metraj, zemin iyileştirme ve altyapı imalatları gibi teknik bilgilere ihtiyaç duyulduğunu belirten Özkan, "İhale mukayesesi yapabilmek için öncelikle bu bilgilerin değerlendirilmesi gerekmektedir. Bu teknik detayları teknik eğitim almış olan herkesin bilmesi gerekir," dedi.
Emlak Konut İhalesini Sordu
Açıklamasında Emlak Konut GYO tarafından Bayraklı’da 6 ay önce davet usulü ile yapılan bir ihaleyi gündeme getiren Özkan, "İmzalanan sözleşme bedelini ve ihalede oluşan TL/m2 maliyet bedelini merak etmekteyiz," dedi.
Özkan, "Edindiğimiz bilgiye göre Emlak Konut 28.000 TL/m2 bedel ile sözleşme imzalamıştır. İzbeton AŞ ise ada içi ve ada dışı imalatlar ile birlikte 25.000 TL/m2 bedel ile sözleşme imzalamıştır," iddiasında bulundu.
"Ballı Kaymaklı İşler" Eleştirisi
AK Parti'li Meclis Üyesi Atmaca'yı eleştiren Özkan, mevkidaşının teknik detayları içeren soruları ilgili birimlere sormak yerine, "kamuoyunda dikkat çekebilmek adına" mecliste okumayı tercih ettiğini belirtti.
Özkan, açıklamasını şöyle sonlandırdı:
"Bir mimar olarak yukarıda sayılı onlarca teknik detayı görmemesi imkansızken ‘ballı kaymaklı işler’ tabirleri ile gerçeği sabote etmesinin kendisine sağlayacağı anlık popülariteye kapılarak halkı yanlış yönlendirmesini bizim kendisine yakıştıramadığımızı belirtmek isterim. Ballı kaymaklı işlerin sorulacağı yer Cumhuriyet Halk Partili belediyeler değildir. Adres nettir. Cumhuriyet Halk Partili belediyelerimiz, yerel seçim sonrası merkezi idare tarafından uğradıkları onca engele rağmen halkın yanında olmanın, çözümler üretmenin derdindedir."
Yorumlar
Kalan Karakter: