TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 2026 yılı bütçesi ele alınırken söz alan CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Elazığ’da Atatürk ismi kullanılmadan açılan stada yeniden “Elazığ Atatürk Stadı” adının verilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek Bakan Osman Aşkın Bak’a teşekkür etti. Erol, komisyon görüşmelerinin sadece eleştiri değil, doğru yapılan işlerin de takdir edildiği bir platform olduğunu vurguladı.
ATATÜRK STADI HASSASİYETİNE TEŞEKKÜR
Erol, komisyonda yaptığı konuşmada, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’a ilettikleri her konuda bakanlığın çözüm odaklı bir yaklaşım sergilediğini söyledi. Erol şu ifadeleri kullandı;
“Elazığ’a standartları çok yüksek bir stat kazandırdınız. Stadımızın adı başlangıçta Atatürk ismi olmadan açılmıştı ancak sizinle yaptığımız görüşmeler sonrası ‘Elazığ Atatürk Stadı’ ismi yeniden verildi. Bu hassasiyetiniz için Elazığ halkı adına teşekkür ederim. Yapılan işleri takdir etmek de muhalefet milletvekillerinin görevidir. Eksikleri, yanlışları dile getirirken yapılan doğru işleri de söylemek gerekir. Bazı mahallelerimizde gençlerin spor yapabileceği alanlar yetersiz. Kapalı spor salonu yapılmasıyla ilgili bir talebimiz var. Bu talebin değerlendirilmesi bizleri çok memnun eder. Elazığ’da projesi çizilen 1.000 kişilik yeni yurdun tamamlanması halinde kentte yurt sorunu tamamen ortadan kalkacak. Bu yatırımın hızlandırılmasını talep ediyorum. Fırat Üniversitesi dünya ölçeğinde bir marka. Kampüs içindeki spor tesislerinin güçlendirilmesi, gençlerimizin gelişimi açısından büyük önem taşıyor. Elazığ adına söylüyorum; ilettiğimiz her konuda bize kapılarını açan, çözüm odaklı bir Bakan olarak size teşekkür ederim. Elazığ’ın sorunlarına duyarlı bir bakış açınız var.”
Yorumlar
Kalan Karakter: