
“Çiğli tramvayı için büyük yol katettik”
Çiğli’nin tramvayla kavuşması için çalıştıklarını söyleyen Gümrükçü, “2 yıldır proje onayında bekliyordu. Ulaştırma Bakanlığı inceliyordu. Kasım ayında inceleyen ekiple bir araya geldik. Süreç biraz uzamaya başlamıştı. Biz oradayken İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne değiştirilmesi gereken birkaç konuyu söylemişler. İzmir Büyükşehir Belediyesi’de düzeltmeler yaparak projeyi tekrardan sunmuş. Tunç Soyer’in de teşekkür etmesinden anladığımız kadarıyla, İzmir Milletvekilimiz Sayın Hamza Dağ, konuya duyarlılık ve hassasiyet göstererek sorunu çözmeye yönelik bir irade ortaya koymuş. Sayın Hamza Dağ’a bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Partisi, siyasi görüşü ne olursa olsun, Çiğli ve İzmir için taş üstüne taş koyan, hizmetlerini sunan herkese teşekkür etmek bizim bir borcumuzdur. Hamza Bey’de konuyu yakından takip eden ve hizmet etmek isteyen bir milletvekilidir. İmza atıldığı diye yarın Çiğli’de tramvay olacak diye bir şey söz konusu değil. İhale ve fizibilite çalışmaları olacak. Büyükşehir Belediyesi ihale işlerine başlayacaktır. Örneğin Buca metrosu Sayın Cumhurbaşkanımızın onayını bekledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu projenin yatırım programının alınması için bir onay daha beklendi. Bizim konumuz Cumhurbaşkanlığı’na gidecek. Orada da hassas davranılacağını umuyorum. Büyük bir yol aldığımızı söyleyebilirim” dedi.

Harmandalı, Çiğli için çok önemli
Harmandalı bölgesinde cefakar insanların yaşadığının altını çizen Gümrükçü, bu bölgenin 30 sene boyunca bütün ilçe çöplerinin toplandığı merkez olduğunu söyledi. Bu alanın yolları bozuk, elektrik olanakları, sağlık ocağı sayısı kısıtlı olduğunu vurgulayan Gümrükçü, “ Çöp kamyonları şehrin ortasından geçtiği için dökülen çöpler koku yapıyor. Doğalgaz bölgeye yeni yeni gelmeye başlıyor. İmara da kapalı olan bu alan, adeta Anadolu’nun ücra kasabalarını andırıyor. Biz, Harmandalı’nın Çiğli’nin yeni kent merkezi olacağını söylüyoruz. Dolayısıyla Harmandalı, bizim için önemli bir bölge. Hem bu gibi sıkıntıları senelerce çeken vatandaşlarımız olduğu için hem de Çiğli’nin büyümesinin bu alana doğru olduğunu tespit ettiğimiz için ayrı bir öneme sahip.Örneğin, İnönü Mahallesi’nin 2018’de nüfusunun büyüme oranı yüzde 11. Bu çok ciddi bir rakam. Bu büyümede iç göç,fiyatların ucuz olması ve üniversitenin yakın olması gibi etkenler söz konusu. Uğur Mumcu, Cumhuriye gibi mahallelerimiz de hızlı büyüyen yerlerimiz arasında sıralanabilir. Hızlı nüfus artışından dolayı ihtiyaçlarda o oranda artıyor. Bunun karşılığında hizmet eksikliği olduğunu söyleyebiliriz. Geçmiş dönemlerde yapılan anketleri inceledim. Gördüm ki belediyelerden beklentileri kalmamış. Biz burayı biraz değiştirmeye başladık. İzmir Büyükşehir Belediyesi bu alana yeşil alanlar kazandırdı. Çöp sistemi değişerek elektrik enerjisi fabrikasına dönüştü, dönüşmeye devam ediyor. Doğalgaz gelmeye başladı, imar problemini çözmeye başladık. 2020 yılı Harmandalı için normalleşme yılı olacak. Diğer yerlerimizle arayı bu sene kapatacağız. Çöplerin kısa vaadede oradan kalkması mümkün değil. Yıllık 15 milyon civarı gelirin elde edildiği bir elektrik enerjisi fabrikasına dönüştürüldü. Bir süre daha çöplerimiz orada olacak. Fakat İzmir Büyükşehir Belediyesi, bir müjde verdi. Şehir merkezinin içinden geçen kamyonların başka bir güzergahı kullanması için yol yapılacak. Bu şekilde insanlarımız da rahat edecek. Çiğli’de bulunan elektrik tesisi, Türkiye’nin en büyük üç tesisinden bir tanesi” şeklinde konuştu.
Stat sürecini hükümet yönetiyor”
Karşıyaka’nın stat problemine deyinen Gümrükçü, süreçle ilgilendiklerini söyledi, “Karşıyaka’nın bir stat problemi olduğu ortada. Mevcut kulüpler arasında tesisi en az olan kulüplerin içerisinde bulunuyor. Basketiyle, futboluyla, tenisiyle dünyaya açılmış bir spor kulübü. Stat sürecini hükümet yönetiyor. Stadın yapılmasının planlandığı alan, 100 dönümlük bir arsa. Şahsa ait olan bu arsayı, arsa sahibi yıllar önce bağışlamış. Artık kamu malı diyebiliriz. Sayın Cumhurbaşkanımız burasının bir millet bahçesi olması yönünde bize yazı gönderdi. Fakat burası spor imarlı bir arsa. Bizim için yeşil alan da olur, stat da. Basından takip ettiğim kadarıyla, Hamza Dağ ve Kerem Ali Sürekli bu arsanın spor amaçlı olarak kullanılması için bir çalışma başlatmışlar. Bunu daha sonra bizimle paylaştılar. Diğer yandan, Çiğli Belediyespor, 3. Lig’e çıkma yolunda emin adımlarla ilerliyor. 3. Lig’e çıkmasak dahi birçok amatör kulübümüz bulunuyor. Biz Çiğli olarak, bu arsadan spor anlamında yararlanmayı istiyoruz. Bir yerel yönetici olarak o arsanın spor tesisi olmasını isterim. Biz de bu süreci yakından takip etmeye devam ediyoruz” dedi.
Yorumlar
Kalan Karakter: