'Çin’de ikinci bir koronavirüs dalgası ihtimali çok düşük'
Çinli epidemiyolog Zhong Nanshan, ülkede yurtdışı kaynaklı ikinci büyük koronavirüs dalgasının yaşanma ihtimalinin çok düşük olduğunu belirtti.
Yayınlanma :
12.04.2020 21:27


Uzman, "Yeni bir salgının olma ihtimalinin çok düşük olduğunu düşünüyorum, çünkü Çin’de çok sıkı önleyici tedbirler uygulanıyor" ifadesini kullandı.
Çin’de insanların maske taktığını, sosyal mesafe koruduğunu söyleyen Zhong, ayrıca eğer bir vatandaşta ateş veya başka belirtiler çıkarsa hemen bilgi verildiğini ve bu kişinin derhal izole edildiğini kaydetti.
Zhong, "Elbette böyle bir risk var. Ama Çin’de ikinci geniş çaplı salgın ihtimali son derece düşük" diye ekledi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: