ÇOCUKLAR TASARLADI BELEDİYE YAPACAK
Konak Belediyesi, Hatay Semti’ndeki Kılıçreis Parkı’nı Konak Kent Konseyi Çocuk Meclisi üyesi miniklerin fikirleri ışığında hazırlanan proje ile yepyeni bir görünüme kavuşturacak.
Yayınlanma :
27.01.2016 09:07
ÇOCUK ELİYLE GÜZELLEŞECEK
Konak Kent Konseyi Çocuk Meclisi’nin çekirdek ekip üyesi miniklerin fikirleri ışığında hazırlanan proje ile Kılıçreis Parkı yepyeni bir görünüme kavuşacak. Parkın nasıl olacağı konusunda çocuklarla toplantılar yaparak onlardan fikirler alan Konak Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkilileri, gelen önerileri dikkate alarak çok kapsamlı bir proje hazırladı. Çalışma sayesinde Konaklı çocuklar nasıl bir park istediklerini dile getirme fırsatı bulurken, hayallerindeki parkın inşa edilmesine katkı koymuş oldu. Parkın daha görünür kılınması, yeni oyun alanlarıyla ve rengarenk çiçeklerle kaplı bir park haline gelmesini isteyen çocuklar, yaratıcı fikirlerinin yanı sıra engelli ve ileri yaştaki bireylerin de keyifle kullanabileceği bir park yapılması yönünde görüşlerini bildirdi.
HER AYRINTI DÜŞÜNÜLDÜ
Konak Kent Konseyi Çocuk Meclisi üyesi miniklerin önerileri ışığında hazırlanan proje ile toplam 5 bin 750 metre kare alana sahip park yeni baştan tasarlandı. Projede parka kurulacak oyun gurupları çocuklardan gelen öneriler doğrultusunda belirlenirken, 0-6 yaş arası çocuklar için 95 metrekare, daha üst yaş gurubu çocuklar için de 475 metrekare olmak üzere toplam iki oyun alanı inşa edilecek. Çocuk haklarına vurgu yapan görsellerin de yer alacağı parkta her yaştan vatandaşın gönül rahatlığıyla spor yapabileceği 60 metrekarelik bir spor alanı da yer alacak. Ayrıca 370 metrekarelik bir alanı kapsayan tartan pist de inşa edilecek. Çocuk elinin değdiği parkta sevimli dostlarımız olan hayvanlar da unutulmadı. Yenilenecek parkta vatandaşların köpeklerini rahatlıkla gezdirebilecekleri 150 metrekarelik bir parkur yapılacak. Adeta baştan yaratılacak parkta çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapmak adına 103 metrekarelik bir gösteri alanı da bulunacak. Bu alan içine de görselliği ön planda olan mini bir havuz yapılacak.
YURTTAŞLIK BİLİNCİ GELİŞİYOR
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Kılıçreis Parkı’nın yenilenme sürecine çocukların katılımını sağlamanın önemine değinerek, "Konak Belediyesi olarak yürüttüğümüz belediye çalışmalarında katılımcılı yönetim anlayışını yaşama geçirmek kadar, yurttaşlık bilincini erken yaşlarda kazandırmaya da önem veriyoruz. Geleceğimiz olan çocuklarımızın yaşadıkları yere ilişkin sorumluluk duymalarını istiyoruz. Bunun ilk adımını Kılıçreis Parkı’nın yenilenme sürecinde gösterdik. Kent Konseyi Çocuk Meclisi üyesi çocuklarımızla bir araya geldik, onların parklara ilişkin fikirlerini aldık. Hayallerindeki parkların nasıl olduğunu bizlere anlatmalarını istedik. Hatta bunu resimlerle çizmelerini istedik. Bu sayede hem onların yaratıcılıklarını geliştirmeleri sağlamak istedik hem de kentte yaşayan yurttaşlar olarak kentlilik bilincine sahip olmalarına öncülük ettik. Bundan sonraki çalışmalarımızda da onların fikirlerini almaya devam edeceğiz" diye konuştu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: