CUDÎ DAĞI'NDA TOP ATIŞLARI NEDENİYLE YANGIN
Çalışkan Hudut Taburu'ndan yapılan top atışları nedeniyle başlayan yangınla ilgili HDP milletvekili Faysal Sarıyıldız, "Doğamıza saygısı olmayanların bizlere de saygısı olmaz" tepkisinde bulundu.
Yayınlanma :
17.07.2015 23:48


Etkin Haber Ajansı'nın (ETHA) sorularını yanıtlayan HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız yangının, taburdan yapılan top atışlarıyla başladığını doğruladı. Cudî eteklerinde bulunan taburların, dağın tepelerine top atışı yapmayı rutin haline getirdiğini belirten Sarıyıldız, bu nedenle daha önce de yangınların yaşandığını hatırlattı.
20-30 yıllık süre içinde yaşanan birçok yangında yüzyıllık meşe ağaçlarının yok olduğunu söyleyen Sarıyıldız, yeniden filizlenen bölgenin yakılmak istenmesinin askerlerin yaklaşımını gösterdiğini belirtti. "Asker hiçbir zaman doğaya hassas yaklaşmadı. Doğayı tahrip ettiler" diyen Sarıyıldız, "Doğamıza saygısı olmayanların bizlere de saygısı olmaz. Burası bizim yaşam alanımız. Bu tutum, hem bize, hem sürece, hem doğaya yaklaşımı bir kez daha gösteriyor" tepkisinde bulundu.
Yangının söndürülmesi konusunda tüm çabanın halk tarafından yapıldığını ifade eden HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, "İlçe teşkilatımız ve halk olay yerine gitti. Yangın önemli oranda söndürüldü. Ancak bölgenin sarp yerlerine ulaşmak mümkün olmadı. Yangın o nedenle devam ediyor" dedi.
Sarp bölgelere herhangi helikopterlerle müdahale edilmediğini belirten Sarıyıldız, "Yangına karşı hiçbir zaman helikopter çalışmadı ki. Askerlerin böyle bir kaygıları yok. Bu fıtratlarında yok. Daha önceki yangınlarda çok başvuruda bulunuldu. Hiçbir yangına müdahale edilmedi. Yangınlar çoğunlukla kediliğinden söndü" diye konuştu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: