Cumartesi Anneleri'ne İstiklal Caddesi yasak
AKP Sözcüsü Ömer Çelik MYK sonrası açıklamalarda bulundu. Çelik, İstiklal Caddesi gibi alanlarda bundan sonra Cumartesi Anneleri'nin yaptığı eylemlere izin verilmeyeceğini söyledi.
Yayınlanma :
30.08.2018 12:15


MHP'NİN AF ÖNERİSİ GÜNDEME GELECEK Mİ?
Gündemimizde bu konu yok. Yetkili kurullarımızla yeni bir değerlendirme yok. Daha önce açıkladığımız pozisyonumuz neyse o pozisyonumuzu koruyoruz. Gündemimizde olmadığını, tutumumuzda bir değişiklik olmadığını ifade edebilirim. Konuyla ilgili tartışmaları izliyoruz, takip ediyoruz ama bizim gündemimizde yok, daha önceki pozisyonumuzda bir değişiklik yok
MACRON'UN AÇIKLAMALARI
"Macron'un açıklamalarını hayretle karşılıyoruz. Sayın Macron'un kullandığı kavramlara hakim olmadığını görüyorum.
Özellikle "Türkiye artık Atatürk Türkiyesi değil" gibi bir ifade kullanıyor.
Türkiye’nin kurucu liderinin gösterdiği hedefler doğrultusunda geleceğe özgüvenle yürüyen bir anlayışı var.
Dolayısıyla Türkiye’nin kurucu liderinin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dönemiyle diğer dönemleri ayrıştırmak gibi bir şey son derece mantık dışı.
Zaten kullandığı kavramdan kast ettiği şey de şu; Sani Türkiye’de laiklik konusunda ya da diğer konularda bir aşınma varmış gibi Panislamist bir politika güdülüyormuş gibi bir değerlendirme yapıyor.
İslami terör diye son derece yanlış bir ifadeyi kullanmaya devam ediyor.
Bunlar orta düzeyde oryantalist yaklaşımlardır.
Sayın Fransa cumhurbaşkanından hem Türkiye'ye yönelik sağduyulu ifadeler duymak isteriz hem de İslam ve terör kelimelerinin yan yana kullanılmasının ne kadar yanlış olduğunu söylemek isteriz.
Bir konuşmada birden fazla hata yapılmıştır."
YEREL SEÇİMLERDE İTTİFAK OLACAK MI?
"Yerel seçimler bağlamında söylemiyorum ama Cumhur ittifakının milletimizin beklentilerine nasıl karşılık verdiğini gördük.
Yerel seçimde böle bir şey olur olmaz şeklinde bir değerlendirmemiz yok."
HOLLANDALI WİLDERS'IN HAZ. MUHAMMED'E HAKARETLERİ
"Bu Wilderds denen kişi birinci sınıf bir ırkçıdır. Hz. Muhammed'e haddini aşarak hakaret etmeye çalışan girişimlerde bulunuyor.
Hollanda hükümeti de düşünce özgürlüğü kapsamında yapabileceğimiz bir şey yok diyor.
Bu Wilders denen şahsiyet DEAŞ'ı öven bir kampanya başlatsaydı o zaman hukuk devreye girecekti.
Avrupa'nın DEAŞ'ı bu ırkçılardır. "
CUMARTESİ ANNELERİNE YASAK
"Sayın genel başkanımızın genel başkanlığı döneminde o annelerin kabul edilmesiyle son yaşanan müdahale arasında bir çelişki yok.
Evladını kaybetmiş bir annenin acısı karşısında boynumuz kıldan incedir.
Fakat gelinen noktada zaman içerisinde bizim gözlemlerimize göre 2010 yılında itibaren burası terör örgütlerinin ele geçirdiği bir platform oldu.
Belli kesimlerin burayı kara propaganda merkezi haline getirmesine karşı gereken tedbirlerin alınması gerekiyordu. Zaten görüntülere bakınca bunu görüyorsunuz.
Annelerin acısını istismar ederek terör propaganda yapmasına müsaade edilmeyecektir. O alan bundan sonra böyle bir iş için kullanılmayacaktır.
İstiklal Caddesi gibi yerlerde bu tür eylemlere müsaade edilmeyecektir.
Bu tür yerlerde eylem yapmak isteyen AK Parti bile olsa müsaade edilmeyecektir."
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: