Cumhurbaşkanı Erdoğan Komşunu Al Gel
Turizm temsilcileri ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Yurt dışındaki vatandaşlarımızın tamamını ülkemizin fahri büyükelçisi kabul ediyoruz. 'Komşunu Al Gel' kampanyası başlatıyoruz dedi.
Yayınlanma :
02.02.2017 14:58


Açıklamadan öne çıkan başlıklar şöyle:
Turizm tamamen ülkemizin kendi imkanlarıyla hizmet üretmektedir. Kaynağın ülkemize olan gücünü ve katkısını artırmaktadır. Ekonomide ilk 10 girmeyi hedeflerken turizmde ilk 3'e girmek için çaba gösteriyoruz.
Ülkemiz içinde turizm kültürünün giderek yaygınlaştığını görüyoruz. Bunlar sektörün geleceği için umutlu olmamızı sağlayan unsurlardır. Ayrıca yeni stratejiler bulmaktan kampanyalar düzenlemek de gerekiyor. Bakanlığımız sektörle iş birliği içinde kampanya başlattı. Tüm turistlere sesleniyorum: Türkiye en güzel denizlerin, dağların, ırmakların, ağaçların, yemeklerin, meyvelerin, en sıcak gülümsemelerin, yer yüzünde yaşanacak en güzel zamanların ülkesidir. Türkiye tarihi, coğrafyası ve insanıyla özel bir ülkedir. Ülkemiz Efes'ten Kapadokya'ya, Sümela'dan Ani'ye.. dünyanın en büyük açık hava müzesidir.
Halen yurt dışında yaşayan 5 milyon vatandaşımız var bir süre yurt dışında yaşadıktan sonra Türkiye'ye dönerek halen yurt dışında bağlantıları devam eden 3,5 milyon vatandaşımız bulunuyor. Sıla-i rahim devam etmelidir. Memleket isterim gökmavi, Memleket isterim kuşların diyarı olsun. Memleket isterim yaşamak sevmek gibi gönülden olsun. Evet, Türkiye işte böyle bir millettir. Onun için dünyanın neresine giderse gitsin ülkesiyle bağını koparmaz. Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızı sıla-i rahim yapmak için ülkemizde tatile devam ediyorum. İzinlerinden en azını "Türkiye evimiz, vatanımızı ziyaret edelim" anlayışla yaşamalıdır.
Yurt dışındaki vatandaşlarımızın tamamını ülkemizin fahri büyükelçisi kabul ediyoruz. 'Komşunu Al Gel' kampanyası başlatıyoruz. Başlattığımız bu seferberliğin turizmcilerimizle, vatandaşlarımızla, esnafımızla dalga dalga büyütmeliyiz. Yanında komşusunu da getiren vatandaşlarımızdan bir ricam daha var, düğün dernek vatanda olur anlayışıyla tüm cemiyetlerini vatanında yapmalarını rica ediyorum.
Ülkemizde çalışan yabancılara 'işin de burada tatilin de burada' diyoruz. Yabancı sermayeli şirketlerde yaşayanlar, tatillerinin en azından 1 haftasını ülkemizde geçirmeye davet ediyoruz.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: