Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eski doktoru ve danışmanı doktor Turhan Çömez, “hekimler göçü” ve Türkiye’ye dönüşüyle ilgili açıklama yaptı. Çömez, Tele 1’de Tuncay Mollaveisoğlu’nun sunduğu “Anında Manşet” programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.
"ENDİŞELİLER"
Son dönemlerde Türkiye’den Londra’ya akın akın doktor ve akademisyen göçü olduğunu belirten Çömez, şunları söyledi:
“Her gün ortalama 8 doktor yurtdışına gidiyor. Türkiye’nin en iyi 3-4 üniversitesinin, 6 yıl emek verip eğitip donatıp mezun ettiği çocuklar ülkelerini terk ediyor. İngiltere’ye gelenlerin birçoğuyla dostluğum var. Hepsi, çocuklarının geleceğinden endişe duyduğu için geliyor. Son 2 yıl içerisinde, Ankara Anlaşması ile Türkiye’den İngiltere’ye 100 bin kişi göç etti.
"DÖNÜŞÜMÜ SEÇİME ENDEKSLEDİM"
“Türkiye’ye dönüşümü bile seçime endeksledim. Ben bu ülkeye, Erdoğan iktidardan gidince döneceğim. Herkes umudunu ve geleceğini bu seçimlere bağladı. Bu seçimler sadece cumhurbaşkanı seçimi değil, bir parlamento seçimi değil. Türkiye’nin kaderi oylanacak. Ben yurt dışında da çalışıyorum, ne olur ülkenin geleceğine sahip çıkın. Atacağınız her oy bu ülkenin kaderini değiştirebilmek için hayati öneme sahip.”
Yorumlar
Kalan Karakter: