Cumhuriyet Kadınlarından Çağrı
Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkanı Dr. Canan Arıtman, laiklik ilkesinin Anayasa’ya girişinin 80.yılı dolayısıyla yaptığı basın açıklamasında, laikliğin kadının güvencesi olduğunu belirterek, kadınlara, “Referandumda mutlaka sandığa gidin. Cumhuriyet’e, laikliğe sahip çıkın” diye çağrı yaptı.
Yayınlanma :
10.04.2017 13:08


Konak Yeni Karamürsel önünde Cumhuriyet Kadınları Derneği İzmir şubelerine bağlı yönetici ve üyelerin katılımıyla basın açıklaması yapan Dr. Arıtman, laiklik ilkesinin Cumhuriyet devrimlerinin temel taşı olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti
“Bizzat Atatürk'ün deyişiyle laiklik tüm reformların temelidir. Laiklik ilkesi kadını dinsel nitelikli, erkek egemen ve feodal yapının tüm kötülük ve engellemelerinden kurtararak kadın-erkek eşitliğinin temelini oluşturmuştur. Bu nedenlerle de Cumhuriyet devriminin çökertilmesi için devrimlerin temel taşı olan laikliği ortadan kaldırmaya çalıştılar. Bugün yine bir Anayasa değişikliği ile Cumhuriyet’in tüm kazanımlarımdan vazgeçmemizi istiyorlar. Biz kadınlar buna rıza göstermeyeceğiz. 1924 Anayasası’nın 3. Maddesi 'Hâkimiyet kayıtsız şartsız Milletindir' diyerek milleti egemenliğin sahibi yapmıştır. Ayrıca yargıyı da bağımsız kılmıştır. Şimdi hepsine veda etmemizi istiyorlar. Buna izin vermeyeceğiz. Demokratik haklarımızı kullanarak Cumhuriyetimize, Devrimlere, Egemenliğimize ve Laik Devlete sahip çıkacağız.”
Tek Adama Yetki Vermeyeceğiz
Türk Milletinin Anaları olarak, ‘Yurtta sulh Cihanda sulh' istediklerini dile getiren Arıtman, açıklamasında ,“Atatürk'ün dediği gibi “Nefsi Müdafaa” olmadıkça “Savaş” cinayettir. Kimse savaş çığırtkanlığı yapmasın ve bunun için de tek adama, tek başına savaş açabilme yetkisi vermeyeceğiz”ifadesini kullandı.
Mutlaka Sandığa Gidin…
Dr. Arıtman, kadınlara,“16 Nisan'da sandığa gidin, ne oy verirseniz verin ama, mutlaka oy verin!.Yanınızda çocuklarınızı, eşinizi dostunuzu, akrabayı da götürmeyi ihmal etmeyin. Sandığa gidip oy kullanarak çocuklarınızın geleceğini, Cumhuriyetimizi, vatanımızı koruyun. Önümüzdeki Pazar günü Hayır’lı bir iş yapın” şeklinde çağrı da yaptı.
Basın açıklamasından sonra TOBAV Eski Başkanı İsmail Bilen yönetimindeki mandolin grubu, 10. Yıl ve İzmir marşını seslendirdi. Kadınlar da elerinde “Laiklik Türk Milletinin Dirliğinin Teminatıdır”,”Laiklik Kadının Güvencesidir”,”Suriye ile Savaşa Hayır”,”Bölge Ülkeleriyle Dostluk”,”Yurtta Sulh, Dünya”da Sulh” yazılı dövizlerle mandolin grubuna eşlik ettiler.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: