Yiğit UZUN- GERÇEK HABERCİ- İstanbul Çekmeköy’de Cumhuriyet Savcısı Erhan Kayhan’ı bıçaklayarak öldüren 19 yaşındaki Mehmet Can Gül’ün ifadesi ortaya çıktı. Gül, cinayeti planlamadığını, savcıyla aralarında çıkan ani tartışmanın ardından “bir anlık öfkeyle” saldırdığını söyledi.
İstanbul Çekmeköy’de Cumhuriyet Savcısı Erhan Kayhan’ı boğazından bıçaklayarak öldüren 19 yaşındaki Mehmet Can Gül’ün emniyetteki ifadesi ortaya çıktı. Gül, olayın planlı olmadığını, savcı ile aralarında çıkan ani bir tartışma sonrası cinayeti işlediğini ileri sürdü.
“CİNAYET AMACIYLA GİTMEDİM”
Olayın ardından gözaltına alınarak karakola götürülen Mehmet Can Gül, savcılıktaki sorgusunda suçunu kabul etti. Şüpheli ifadesinde, “Yaklaşık iki yıl boyunca orada çalıştım. İşimden ayrıldıktan sonra da ilişkilerimi tamamen kesmedim, sık sık gidip geliyordum. Olay günü de yine aynı şekilde oraya gitmiştim. Kesinlikle cinayetişlemek amacıyla gitmedim.” dedi.
“ANLIK TARTIŞMA VE KÜFÜRLEŞME YAŞANDI”
Savcı Kayhan ile karşılaşmasının ardından olayın kısa sürede büyüdüğünü anlatan Gül, “Savcıyı görünce aramızda anlık bir tartışma çıktı. Küfürleşmeye kadar vardı. Bir anda kendimi kaybettim. Sinirime hakim olamadım ve bıçağı kullanarak saldırdım. Yaptığımın yanlış olduğunu biliyorum. Bir anlık öfkeye kapıldım.” şeklinde konuştu.
OLAYIN GEÇMİŞİ
Olay, dün Çekmeköy Ömerli’de meydana gelmişti. İstanbul Anadolu Adliyesi’nde görevli Cumhuriyet Savcısı Erhan Kayhan, 19 yaşındaki Mehmet Can Gül tarafından boğazından bıçaklanarak öldürülmüştü. Ağır yaralanan Kayhan, hastaneye kaldırılmış ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.
Tam İfade:
"'Yeşil Oba Et Mangal isimli iş yerinde önceki dönemlerde zaman zaman komi olarak çalışıyordum. Ercan Kayhan ve Bilal Bilgin birlikte ortak olarak burayı işletmektedirler.
Kayhan yanında çalıştığım dönemlerde beni defalarca kez dövmüştü. Sevgilisi yanındayken bana silah çekmişliği de vardır. Bundan yaklaşık 2 sene önce bana acil para lazım olduğu bir gün Kayhan’dan içeride biriken paramın tamamını istemiştim.
Kayhan, paramın tamamını ödemeyince aramızda tartışma çıkmıştı. Bunun sonucunda beni işten kovmuştu. Ben de zaman zaman yanına gidip kalan paramı istediğimde beni yanından kovuyordu. Kalan paramı yaklaşık 150 bin lira olarak biliyorum. Olay akşamı 21.00 gibi işletmeye kalan paramı almak için gittim. İlk olarak büfedeki Bilal Bilgin’in yanına gittim. Kalan paramı istedim. Bilal, bir şey söylemeden Ercan Kayhan içeri girdi. Beni iterek, ‘Dur yapma’ demeye başladı. Ben o sırada kimseye bir şey yapmıyordum. O beni itince ben de onu itmeye başladım. Aramızda arbede çıktı. Kargaşa sırasında ikimizde masa üzerinde duran bıçağa uzanmaya çalıştık. O sırada bıçak bir onun eline bir benim elime gitti. Bıçak benim elime geçince ben önce davranarak karnına doğru savurdum. Bıçak isabet etmedi. İtişme sırasında büfeden dışarı çıktık. İtişme sırasında kendimi savunma içgüdüsü olarak istemsizce elimdeki bıçağı boynuna sapladım. Bu sırada Kayhan, yere düştü. Yine neden yaptığımı bilmediğim bir şekilde bir anlık panikle Kayhan yerdeyken bıçakla boğazını kestim. Kayhan, kanlar içerisinde hareketsiz yerde yatarken kaçmadım. İşletmenin kapısına doğru gittim ve jandarma ekipleri gelince teslim oldum."
Yorumlar
Kalan Karakter: