Davutoğlu istenmediği için mi rest çekti?
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu arasındaki görüşmede Ali Babacan'ın da yer aldığı ileri sürüldü.
Yayınlanma :
28.04.2018 16:10


Takan'ın iddiasına göre ikilinin görüşmesinde Ali Babacan da yer aldı.
"Siyasi kulislerde gün boyu dönen diğer konular da, Temel Karamollaoğlu'nun Abdullah Gül'e bir ilkeler deklarasyonu taslağı sunduğu ve görüşme yapılan ofiste Ali Babacan'ın da hazır olduğuydu. Hatta, CHP'nin önerisiyle Ali Babacan'ın çatı aday olarak gündeme getirilebileceği bile öne sürülüyordu" diyen Takan, Davutoğlu-Gül görüşmesine ilişkin ise, "Dün bıraktığımız yerden devamla bir parça da azledilen Başbakan unvanına sahip Ahmet Davutoğlu ile ilgili kulis verelim: Davutoğlu, dün yaptığı açıklama ile 'Adayımız Erdoğan' dedi. İddia o ki; Nişantaşı baronları, Abdullah Gül ile yaptıkları görüşmede, Davutoğlu'nun Abdullah Gül'ün yanında veya listesinde olmasını net bir dille istememişler. Gerekçesi ise 'Başta Suriye olmak üzere, Ahmet Davutoğlu'nun yaptıklarından dolayı halkta olumsuz bir karşılığı var. İzah edemezsiniz'miş. Şu hale şu tezada bir bakın!.. Davutoğlu, Gül ile görüşmesinde olumlu bir sinyal alamayınca da çok bozulmuş..." ifadelerini kullandı.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: