Destici'den idam açıklaması: Bizim teklifimiz açık
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Suudi Arabistan'ın ABD Devlet Başkanı Donald Trump'tan aldığı güç ve cesaretle saldırgan bir tutum sergilediğini söyledi. Destici, "Suudi Arabistan'ın çok açık bir şekilde hadiseyi dünya ile paylaşması gerekir. Bu sadece kendi iç meselesi değildir. Her yönüyle uluslararası bir mesele haline gelmiştir. Bizim temennimiz en kısa sürede bu işin aydınlatılmasıdır" dedi. Destici, idam ile ilgili tekliflerine de açıklık getirdi
Yayınlanma :
09.10.2018 16:45


İDAM AÇIKLAMASI
Büyükelçi Brown'un ziyaretinde Türkiye'de gündemdeki yerini koruyan idam cezası tartışmalarına da değinen BBP Lideri Destici, "Bizim teklifimiz çok açık. Küçük yaşta çocuklarımızı, kadınlarımızı kaçırıp tecavüzden sonra öldüren sapık katiller için istiyoruz. Terör örgütü mensuplarının bizzat tetiğe basarak ya da bombayı patlatarak yaptıkları eylem ölümle sonuçlanmışsa bu terör eylemini gerçekleştiren ve azmettirenlerle ilgili idam istiyoruz. Biz BBP olarak siyasi suçlar için asla ve kat'a idam cezasının geri getirilmesini savunmadık, savunmayız. Çünkü bunun bedelini en ağır bir şekilde ödemiş bir siyasi hareketin temsilcileriyiz" dedi.
"BU HADİYESİ DÜNYA İLE PAYLAŞMASI GEREKİR"
Bir gazetecinin "Kayıp Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'ya ilişkin neler düşünüyorsunuz" şeklindeki sorusuna Destici, "İnşallah böyle bir hadise yaşanmamıştır. Bir gazeteci, bir konsolosluğa girip, orada öldürülmüşse, hayatını kaybetmişse bu gerçekten vahşi bir olaydır. Her türlü hukukun dışında olan bir olaydır. İnsan hayatı kutsaldır. En güvenilir bir yer olan Konsoloslukta böyle bir hadise gerçekleşirse bunun kabul edilebilir bir tarafı yoktur. Suudi Arabistan´ın çok açık bir şekilde hadiseyi dünya ile paylaşması gerekir. Bu sadece kendi iç meselesi değildir. Her yönüyle uluslararası bir mesele haline gelmiştir. Bizim temennimiz en kısa sürede bu işin aydınlatılmasıdır" diye cevap verdi.
Avustralya'nın Ankara Büyükelçisi Marc Innes-Brown da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada söylediği,'Dünya 5´ten büyüktür' sözünü nasıl değerlendiriyorsunuz şeklindeki soruya ise "Birleşmiş Milletler'in özellikle güvenlik konseyinin, modernize edilmesine ihtiyaç var. Japonya ve Almanya gibi güçlü ülkeler dışarıdadır" cevabını verdi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: