DEVA'dan Fahrettin Koca'ya soru önergesi: Aşılama hedefinde böyle bir erteleme yapılmasının sebebi nedir?
"Ne kadarı sözleşme kapsamında teslim alınmış ve ne kadarı halen temin edilememiştir?"
Yayınlanma :
16.03.2021 22:12


Soru önergesinde Sinovac aşısının ilk partisinin 30 Aralık 2020 tarihinde Çin'den getirildiğini ifade eden Yeneroğlu, Koronavirüs salgınına karşı uygulanan aşı dozunun toplam 11 milyon 507 bin 367 olduğunu belirtti.
Yeneroğlu, Sağlık Bakanlığı'nın şubat sonuna kadar 50 milyon doz Sinovac aşısının temin edileceği açıklamasını hatırlatarak "Mart ayı itibariyle 11.507.367 doz aşılama yapılmıştır. Bahsedilen 50 milyon doz Sinovac aşısının ne kadarı kullanılmış, ne kadarı sözleşme kapsamında teslim alınmış ve ne kadarı halen temin edilememiştir?" diye sordu.
Yeneroğlu'nun soru önergesi şöyle:
1) Toplum bağışıklığı için yeterli nüfusun aşılanması ne zaman tamamlanacaktır?
2) 1 Aralık'ta; Aralık ayında 20 milyon, Ocak ayında da 20 milyon olmak üzere Şubat sonuna kadar 50 milyon doz Sinovac aşısının temin edileceği tarafınızca açıklanmıştır. Fakat Mart ayı itibariyle 11.507.367 doz aşılama yapılmıştır. Bahsedilen 50 Milyon doz Sinovac aşısının ne kadarı kullanılmış, ne kadarı sözleşme kapsamında teslim alınmış ve ne kadarı halen temin edilememiştir?
3) Medyaya yansıdığı kadarıyla 20 milyon doz Sinovac aşısının ülkeye geldiği söylenmektedir. Türkiye’de Covid-19’a karşı aşı ile toplum bağışıklığının oluşabilmesi için en az 60 milyon kişinin iki doz aşılanması gerekmektedir. Buna göre en az 120 milyon doz aşıya ihtiyacımız vardır. 120 Milyon doz aşı nasıl temin edilecek?
4) Tarafınızca, 25 Şubat'ta Nisan veya Mayıs aylarında aşılamanın tamamlanacağının söylenmiş olmasına rağmen 11 Mart'taki açıklamanızda 50 milyon kişinin sonbahara kadar aşılanacağına dair hedef verdiniz. Aşılama hedefinde böyle bir erteleme yapılmasının sebebi nedir?
5) Tarafınızca 25 Şubat'ta, Mart sonuna kadar 4.5 milyon doz BioNTech aşısının geleceğinin söylenmesine rağmen bildiğimiz kadarıyla vatandaşlarımıza bir doz bile BioNTech aşısı uygulanmamıştır. Türkiye’ye BioNTech aşısı hiç geldi mi? Gelmediyse neden gelmedi? Geldiyse bu aşılar kimlere uygulanmaktadır?
6) Yerli aşının Faz-3 çalışmaları ne zaman sona erecektir?
Sağlık Bakanı Koca, geçen haftalarda yaptığı açıklamada Türkiye'ye gelen aşı miktarının artık açıklanmayacağın duyurmuştu.
Öte yandan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin Bosna Hersek'e 30 bin doz aşı göndereceğini açıkladı.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: