DİSK'ten Ağrı Belediye Başkanı Sayan'a yalanlama: Toplu iş sözleşme taslaklarını imzalatmak için muhatap bulamıyoruz
Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan'ın "Ağrı Belediyesi işçileri ile sözleşme yaptık. Bugüne kadar kimseyi işten çıkarmadık" ifadesine yalanlama geldi. DİSK Genel İş Sendikasi Ağrı Şube Başkanı Ersin Erincik "Toplu sözleşme taslaklarını imzalatmak için Ağrı Belediyesi'nde muhatap bulamıyoruz" dedi.
Yayınlanma :
03.09.2019 14:49


İBB’den çıkarılan işçilerle ilgili Ağrı Belediyesi Başkanı Savcı Sayan’dan gelen mesajda “Ağrı Belediyesi işçileri ile sözleşme yaptık. Bugüne kadar kimseyi işten çıkarmadık. Masaya oturup anlaştığımız sendika DİSK. 'AK Parti ülkeyi kutuplaştırıyor' diyenler ise işçileri işten çıkarıyor. Umarım bize bakıp utanırlar. İmamoğlu Ağrı Belediyesi'ni örnek alırsa fena olmaz” ifadeleri yer almıştı.
Ağrı belediyesi işçileri ile sözleşme yaptık. Bugüne kadar kimseyi işten çıkarmadık.Masaya oturup anlaştığımız sendika Disk .Akparti Ülke’yi kutuplaştıyor diyenler ise işçileri işten çıkarıyor. Umarım bize bakıp utanırlar.. İmamoğlu Ağrı belediyesini örnek alırsa fena olmaz...!
— Savcı Sayan (@SavciSayan) August 31, 2019
Sayan’ın Ağrı Belediyesi işçileri ile sözleşme yaptığı ve DİSK ile masaya oturup anlaştığı açıklamasına DİSK Genel İş Sendikası Ağrı Şube Başkanı Ersin Erincik’ten yanıt geldi.
DİSK Genel İş Sendikasi Ağrı Şube Başkanı Ersin Erincik, AKP’li Sayan’ı yalanlayarak sosyal medyada şu açıklamayı yayımladı:
“Ağrı belediyesi yönetimi basının önünde şirket işçilerine verdiğiniz sözünüzü tutunuz. toplu iş sözleşme taslakları derhal imzalatınız. imza töreninde kaçan belediye başkan ve yardımcılarını hala görememişiz. Kısacası Toplu sözleşme taslaklarını imzalatmak için Ağrı Belediyesi'nde muhatap bulamıyoruz. basının önünde işçilerin huzurunda sosyal medya üzerinde durmadan belediye şirket işçileri üzeride siyaset yapan belediye başkanı ve yönetimini verdikleri sözlerine sahip çıkmalarını rica ediyorum. Aksi takdirde yasal Grev hakkımızı kullanmaktan başka şansımızın kalmadığını belirtmek istiyorum önümüzdeki günlerde iyi niyetimizi nasıl suistimal ettiğini üyelerimizle birlikte basın açıklaması ile birlikte kamuoyuna deklare edeceğiz.”
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: