MHP Genel Merkezi’nin dün görevden aldığı ve kapısına kilit vurduğu Diyarbakır il teşkilatının başkan ve bazı yöneticileri gözaltına alındı.
Tigris Haber’in aktardığına göre, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı ile gece yarısı yapılan operasyonda görevden alınan MHP İl Başkanı Cihan Kayaalp ve bazı yönetim kurulu üyeleri gözaltına alındı.
Haberde emniyete götürülen Kayaalp ve yönetim kurulu üyelerinin ifade işlemleri devam ederken gözaltı gerekçesinin “usulsüzlük” ve “ihalelere fesat karıştırma” gibi iddialardan kaynaklandığı belirtildi. Bazı yönetim kurulu üyelerinin ise arandığı belirtildi.
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın dün sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile MHP Diyarbakır il teşkilatının fesih edildiğini duyurmuştu.
Operasyonun bu karardan bir gün sonra gerçekleşmesi dikkati çekti.
İL BAŞKANI'NDAN CİNSEL İSTİSMAR
MHP Genel Merkezi tarafından “Görülen lüzum üzerine” açıklamasıyla dün görevden alınarak feshedilen Diyarbakır il başkanı Cihan Kayaalp bugün sabaha karşı evinde gözaltına alındı.
Sözcü'de yer alan habere göre Cihan Kayaalp’ın küçük yaşta çocuğun nitelikli cinsel istismarı suçlamasıyla ailesinin şikâyeti üzerine gözaltına alındığı öğrenildi.
Cihan Kayaalp’ın Emniyet Müdürlüğündeki sorgusu sürüyor. Başsavcılık, çocuğun yaşının küçük olmasından dolayı soruşturmaya yayın yasağı getirdi.
Yorumlar
Kalan Karakter: