Diyarbakır'da 157 Kişi Tutuklandı
Diyarbakır'da darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında aralarında asker, polis, hakim, savcı ve kamu personelinin bulunduğu 157 kişinin tutuklandığı bildirildi.
Yayınlanma :
05.08.2016 12:55
Açıklamada, 12 soruşturma kapsamında kent merkezinde 523, ilçelerde de 126 olmak üzere 649 kişi hakkında yasal işlem yapıldığı kaydedildi.
Aralarında korgeneral, tümgeneral, tuğgeneral, albay ile askeri hakim ve savcıların da bulunduğu 250 rütbeli hakkında da yasal işlem başlatıldığı aktarılan açıklamada, 6'sı yüksek rütbeli 32 şüphelinin tutuklandığı, 31 zanlı hakkında adli kontrol hükümlerinin uygulanmasına karar verildiği, 145 kişinin serbest bırakıldığı, hakkında gözaltı kararı verilen 42 kişinin ise kolluk işlemlerinin devam ettiği vurgulandı.
Soruşturmada 73 hakim ve savcıdan 44'ünün tutuklandığı, 13'üne adli kontrol hükümleri uygulandığı, 15'i hakkında yakalama kararı çıkarıldığı ve hakkında gözaltı kararı verilen bir kişinin ise kolluk işlemlerinin sürdüğü bilgisine yer verilen açıklamada, 49 öğretim görevlisinden rektörün de aralarında bulunduğu 7'sinin tutuklandığı, 24'ü hakkında adli kontrol hükümlerinin uygulanmasına karar verildiği, 8'i hakkında yakalama kararı çıkarıldığı, 10'unun ise serbest bırakıldığı ifade edildi.
Ayrıca, 2 kaymakamın gözaltına alındığı, emniyetteki işlemlerinin devam ettiği, 3. ve 4. sınıf 24 emniyet müdürünün de aralarında bulunduğu 142 polis hakkında soruşturmanın sürdüğü belirtilen açıklamada, işlemleri tamamlanan 50 polisin tutuklandığı, 47'si hakkında adli kontrol hükümlerinin uygulandığı, 23'ü hakkında yakalama kararı çıkarıldığı, birinin serbest bırakıldığı ve 21'inin de emniyetteki işlemlerinin devam ettiği kaydedildi.
Açıklamada, 54 öğretmenden 14'nün tutuklandığı, 20'si hakkında adli kontrol hükümleri uygulandığı, 5'inin serbest bırakıldığı, 15'inin de emniyetteki işlemlerinin sürdüğü bildirilerek, şu bilgilere yer verildi:
"Soruşturmalar kapsamında ayrıca iş adamı, esnaf ve farklı unvanlardaki kamu çalışanları ile bazı dernek yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 79 kişi hakkında yasal işlem başlatılmıştır. Sorguları tamamlanan 10 kişi tutuklanmış, 24 kişi hakkında adli kontrol hükümlerinin uygulanmasına karar verilmiş, bir kişi hakkında yakalama kararı çıkartılmış, 13 kişi serbest bırakılmış, hakkında gözaltı kararı verilen 31 kişinin ise kolluk işlemleri devam etmektedir.
Tüm soruşturmalar kapsamında bugüne kadar hakkında işlem başlatılan 649 kişiden 157'si hakkında tutuklama, 159'u hakkında adli kontrol hükümlerinin uygulanması, 47'si hakkında yakalama, 174'ü hakkında ise serbest bırakılmaları yönünde karar verildi. 112 kişinin ise kolluk işlemleri devam etmektedir."
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: