DOĞU'DA 77 GÜVENLİK BÖLGESİ OLUŞTURULDU, 100 BİN KİŞİ GÖÇTÜ!
Türkiye, 7 Haziran genel seçimlerinden sonra çözüm sürecinin sonlandırılmasıyla birlikte terör kıskacına girdi. PKK'nın ardı arkası kesilmeyen saldırılarıyla her gün şehit haberleri gelirken, Doğu ve Güneydoğu'da 90'lı yıllara dönüldü. Birçok ilde özel güvenlik bölgeleri ilan edildi. Özellikle, harabeye dönen Şemdinli ve Silvan terk edilmeye başlandı. CHP'li Levent Gök de korkutan bilançoyu şöyle açıkladı: “100 bini aşkın insanın göç ettiği belirtiliyor.”
Yayınlanma :
27.08.2015 05:55


Kısa süre önce Tunceli'de oluşturulan özel güvenlik bölgeleriyle ilgili ilde temaslarda bulunan ve konuyla ilgili bir rapor hazırlayan CHP Grup Başkan Vekili Levent Gök, 3 ay önceki seçimde “Çözüm süreci başladı, anaların gözyaşı dindi. OHAL kalktı, baskılar bitti, köyümde özgürce yaşıyorum.” içerikli billboardlarla vatandaştan oy alan AKP'nin, bugün yeniden anaların ağlamasına ve bölge halkının baskı görmesine neden olduğunu söyledi. Gök, “3 ay önce halkın duygu ve düşünceleri istismar edildi. 3 ay sonra geldiğimiz tabloda ise AKP'nin vesayet makamı olan Cumhurbaşkanı çözüm sürecini durdurdu. 3 ay önce çözüm sürecinden oy alanlar, bugün Türkiye'nin 15 ilinde, 77 bölgede, valiler kararıyla özel güvenlik bölgeleri ilan ediyor. 6 ayrı askeri geçici bölge var. 15 ilde OHAL uygulaması sürüyor.” diye konuştu.
‘VALİLER KEYFî OLARAK ÖZEL GÜVENLİK BÖLGESİ İLAN EDİYOR'
Özel güvenlik bölgelerinin Bakanlar Kurulu tarafından TBMM'nin onayı alınarak oluşturulabileceğini belirten Gök, ancak bugün valiliklerde emniyet, jandarma, garnizon ve sivil isimlerden oluşan dar kapsamlı bir heyetin oyçokluğuyla bu kararı alabildiğini kaydetti. Levent Gök, şunları söyledi: “Valiler keyfi olarak birçok yerde özel güvenlik bölgesi ilan ediyorlar. Özel güvenlik bölgesinin anlamı sivillerin girememesidir. Kanuna göre sadece stratejik alanlarda özel güvenlik oluşturulabilecekken, birçok meskun mahalde bu uygulama yürümekte. Önce 15 gün olarak ilan ediliyor, sonra bu süre uzatılıyor. Bu bölgeler şu anda fiili OHAL bölgeleri olarak valilerin denetiminde. Hangi köyde özgürce yaşanıyordu, hani OHAL kalkmıştı? Sadece Silvan'da 10 bin kişinin ilçeden Göç ettiği belirtiliyor, özel güvenlik bölgelerinin ilan edildiği illerde toplamda 100 bini aşkın insanın göç ettiği belirtiliyor. Türkiye demokrasisi ve anayasasına büyük bir darbe vurulmuştur. Bu tabloyu Türkiye kaldıramaz. Bu yapılanlar anayasa, kanunlara ve yönetmeliklere aykırı. Bu tablodan sonra artık yurttaşların AKP'den hesap sorma zamanı gelmiştir.” (Habib Güler/zaman.com.tr)
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: