• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İZMİR
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • ASAYİŞ
  • SPOR
  • EKONOMİ
  • VİDEO HABER
  • Köşe Yazarları
  • SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT EĞİTİM MAGAZİN
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. Dokuz Eylül Üniversitesi GSF öğrencileri, fakültenin taşınmasına karşı nöbete başlıyor
GÜNDEM
Yayınlanma: 19 Ağustos 2019 - 16:24

Dokuz Eylül Üniversitesi GSF öğrencileri, fakültenin taşınmasına karşı nöbete başlıyor

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin Tınaztepe Yerleşkesi’ne taşınması kararına karşı, öğrencilerin ve akademisyenlerin mücadelesi yaklaşık 2 aydır devam ediyor

GÜNDEM
19 Ağustos 2019 - 16:24
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Dokuz Eylül Üniversitesi GSF öğrencileri, fakültenin taşınmasına karşı nöbete başlıyor
Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle Narlıdere’den Buca’da bulunan Tınaztepe Kampüsü’ne taşınmasına tepki gösteren öğrenciler ve akademisyenler bugün (19 Ağustos) rektörlük binası önünde basın açıklaması yaptı.

Açıklamaya öğrenci ve akademisyenlerin yanı sıra İzmir Barosu, Emek Partisi, İzmir Yaşam Alanları, İzmir Tabip Odası, Türk Tabipler Birliği, SGDF, CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır ve Şair Yazar Hidayet Karakuş destek verdi.

Açıklamada basın metnini okuyan Mertcan Titiz, 57 gündür devam eden mücadeleleri boyunca dile getirdikleri taleplerin görmezden gelindiğini belirterek "Bugün burada olmamızın sebebi, taleplerimizi görmezden gelerek eğitim hakkımızı elimizden almaya çalışan DEÜ Rektörlüğü'ne karşı sonuna kadar mücadele edeceğimizi bir kez daha yüksek sesle kamuoyuna duyurmak içindir" dedi.

Kendi bildiğini okuyan sorumsuz yönetime karşı talepleri muhatap alınana kadar tekrar tekrar dile getireceklerini ifade eden Titiz taleplerini şöyle sıraladı:

"Güzel Sanatlar Fakültesi’ne (GSF) ait olduğu iddia edilen raporların kamuoyuyla paylaşılması ve Rektörlük tarafından yaratılan bu güvensizlik ortamı sebebiyle bağımsız kurum veya kuruluşlarca deprem testinin yeniden yapılmasını, bu raporların binamızın depreme dayanıksız olduğunu ortaya koyduğu takdirde mevcut arazide yeni bir GSF kurulacağına dair projelerin derhâl hazırlanıp resmi bir biçimde açıklanmasını ve tüm bu işleyişin fakültemizin tüm öznelerinin bilgisi dahilinde yapılmasını, bu süreç içinde rektörlük binası olarak tasarlanmış ofis binası yerine, GSF'nin eğitimlerinin hiçbir şekilde aksamayacağı, bölümlerin ihtiyaçlarını tamamen karşılayacak, bütün imkânların sağlanacağı bir yerin tahsis edilmesini, hocalarımızın ve öğrenci arkadaşlarımızın üzerindeki baskıların kaldırılmasını, görevinden hukuksuz ve saçma bir gerekçe ile alınan bölüm başkanlarının göreve iade edilmesini, biz öğrencilerin sahip olduğu anayasal haklarımızın korunmasını, bu süreçte rektörlüğün dayatmacı tavrından vazgeçip uzlaşmaya yönelmesini, sürecin şeffaflıkla yürütülmesini, yürütmeyi durdurmaya yönelik açılan hukuksal sürecin karara bağlanana kadar taşınma girişimlerinin askıya alınmasını talep ediyoruz."

Taşınmaya karşı nöbet

Bugünden itibaren Rektör Nükhet Hotar ve tüm DEÜ yönetimi kendilerini muhatap alıncaya ve tüm taleplerini gerçekleştirinceye kadar Narlıdere’deki fakülte yerleşkesinde gece gündüz nöbet tutmaya başlayacaklarını duyuran Titiz, "Türkiye'nin en büyük Güzel Sanatlar Fakültesi'nin birkaç kişinin şahsi çıkarları doğrultusunda yok edilmesine karşı olan ve dayanışmamıza güç veren tüm halkımızı da bu nöbete davet ediyoruz. Rant hayalleriyle belleksizleştirilmeye, bölünmeye, yok edilmeye karar verilmiş fakültemizi bir yaşam alanına çevireceğimizi; sanata, akademiye eğitimimize, fakültemize, geleneğimize ve birlikteliğimize sahip çıkmakta inatçı olacağımızı bir kere daha rektörlük önünden bildiririz" dedi.

“Rapor derhal kamuoyu ile paylaşılmalıdır”



Açıklamadan sonra söz alan CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır fakültenin taşınmasına konu olan rapora ilişkin, "Eğer bu rapor kamuoyundan saklanıyor gizleniyor ve görülmesine iznin verilmiyorsa bu sefer raporun akıl ve bilimle örtüşmediği, raporun belki de depreme dayanıksızlık bahanesi üretmeye çalıştığı ve raporun kim bilir belki de doğru sonuçlar üretmediği konusunda hepimiz kaygı duyuyoruz. Bu rapor derhal kamuoyu ile paylaşılmalıdır"ifadelerini kullandı.

Raporun gereği olan güçlendirme ile bu binanın GSF'nin varlığını sürdürebileceği hale getirilmesi gerektiğini söyleyen Sındır, “Bunun sorumlusu olan başta rektör olmak üzere bütün sorumluları görevlerini doğu yapmaya davet ediyoruz" diye konuştu.

Açıklamadan sonra "DEU GSF DAYANIŞMA" Twitter hesabından okula polis girdiğini duyurarak dayanışma çağrısı yapıldı.
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Ümit Özdağ'dan'Saraçhane' gerekçeleri: “Leman karikatürü ve CHP mitingi”
Ümit Özdağ'dan'Saraçhane' gerekçeleri: “Leman karikatürü ve CHP mitingi”
Manisa'da bir şahıs kene için orman yaktı: 5 dönüm kül oldu
Manisa'da bir şahıs kene için orman yaktı: 5 dönüm kül oldu
Saraçhane mitinginde polisten CHP'li vekile müdahale: Arka taraftan bana vurdu
Saraçhane mitinginde polisten CHP'li vekile müdahale: Arka taraftan bana vurdu
Silivri'de gazeteciler facianın eşiğinden döndü
Silivri'de gazeteciler facianın eşiğinden döndü
Son Haberler
Ümit Özdağ'dan'Saraçhane' gerekçeleri: “Leman karikatürü ve CHP mitingi”
Ümit Özdağ'dan'Saraçhane' gerekçeleri: “Leman karikatürü ve CHP...
Manisa'da bir şahıs kene için orman yaktı: 5 dönüm kül oldu
Manisa'da bir şahıs kene için orman yaktı: 5 dönüm kül oldu
Saraçhane mitinginde polisten CHP'li vekile müdahale: Arka taraftan bana vurdu
Saraçhane mitinginde polisten CHP'li vekile müdahale: Arka taraftan...
Silivri'de gazeteciler facianın eşiğinden döndü
Silivri'de gazeteciler facianın eşiğinden döndü
Konutta doğalgaza yüzde 24,6 zam yapıldı
Konutta doğalgaza yüzde 24,6 zam yapıldı

Ana Sayfa
İZMİR
GÜNDEM
SİYASET
ASAYİŞ
SPOR
EKONOMİ
VİDEO HABER
SAĞLIK
KÜLTÜR-SANAT
EĞİTİM
MAGAZİN
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • İZMİR
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MAGAZİN
  • Röportaj
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • SPOR
  • Teknoloji
  • VİDEO HABER
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım