ABD Başkanı Donald Trump, İsrail Kanal 12 televizyonuna yaptığı açıklamalarda, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini duyurdu. Trump, bu görüşmede Netanyahu'ya İran ile yükselen gerilimin bölgesel bir çatışmaya dönüşmesi durumunda İsrail'in tek başına kalabileceği yönünde bir ikazda bulunduğunu belirtti.
Başkan Trump, Netanyahu ile İran'a yönelik karşılıklı askeri müdahaleler üzerine yapılan telefon konuşmasının ayrıntılarını paylaştı. Kendisinin Netanyahu'ya, İran'ın füze misillemelerine karşı "çok dikkatli olması" gerektiğini söylediğini aktardı.
Netanyahu'ya İran için uyarı
Trump, "Bibi’ye ne yapacağı konusunda çok dikkatli olması gerektiğini, aksi takdirde çok yakın bir zamanda İran karşısında tek başına kalabileceğini söyledim" ifadelerini kullandı.
Ayrıca, İsrail'in İran'a düzenlediği saldırılardan son dakikada haberdar olduğunu belirten Trump, buna rağmen bu saldırıların boyutunu sınırlamayı başardıklarını öne sürdü.