Ege'nin gurme haritası çıkıyor
Kuşadası Efes Kongre Merkezi'nde 18-21 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek Ege Bölgesi Ağırlama Konaklama Teknolojileri ve Ev Dışı Tüketim Fuarı'nda (Aegean Hosttech Fair Platform), Ege'nin gurme haritası ilk kez açıklanacak. Aynı zamanda dünya çapında ünlü şeflerine de ev sahipliği yapacak fuarın en önemli konuğu ise Dünya Şefler Birliği (WACS) Kıtalar Arası Direktörü Thomas A. Gugler ve ünlü şefler olacak.
Yayınlanma :
24.01.2016 09:37


Kuşadası'ndaki 4 günlük etkinlikte, gastronomide kalkınmanın hedeflendiği büyük bir buluşma da gerçekleşecek. Bu çerçevede düzenlenen panallerde gastronomideki gelişmeler dünden bugüne mercek altına alınacak. Bu kapsamda "Anadolu’da turizm ve gastronomi ile kalkınma", "Organik tarım ve gastronomi", "Kültürlerarası iletişimde turizmin önemi" ile "Turizmde işçi sağlığı ve iş güvenliği" konuları ele alınacak.
Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkan Vekili Rahmi Yılmaz, yarışmanın dışında fuarda ilk kez Ege Bölgesi gastronomi haritasının da açıklanacağını söyledi. Yılmaz, "Eğer işin içine aşçı girerse biliyoruz ki o fuarlarda unutulmaz anlar yaşanıyor. Biz de bu fuarda, kimsenin unatamayağı anlar yaşatacağımıza söz veriyoruz" dedi. Fuar süresince gastronomi ile ilgili önemli konuların da işleneceğini belirten Yılmaz, "Turizm ve Gastronomi konusuna önem veriyoruz. Hedefimiz genç şeflerimizi dahada ileriye taşımak" dedi.
Ege’ye özel lezzet
Küresel ünlü şefler aracılığıyla Ege mutfağının tanıtımı açısından önemli bir fuar olacağını belirten Yılmaz, "Ege mutfağının yeni lezzetleri ve yeni yemekleri keşfedilecek. Özellikle çilekli dil balığı ve İzmir lokması gibi sürprizlerimiz olacak" dedi. Platform Fuarcılık Genel Müdürü Gül Ceylan ise fuarın yalnızca Ege’nin damak tadını görücüye çıkarmakla kalmayacağını aynı zamanda konaklama ve ağırlama sektöründe A’dan Z’ye tüm yeniliklerin de profesyonel ziyaretçilerle buluşacağını söyledi. Turizdeki daralmanın ancak yeni pazarlarla aşılabileceğine dikkat çeken Ceylan, “Yeni pazarların kapısını aralayacak bu fuar hem sektörün ihtiyaç duyduklarına yanıt verecek hem de kış ortasında yaz turizmine doping olacak” dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: