İktidar seçime giderken kesenin ağzını açmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, iki gün önce canlı yayında emekli maaşlarına yeni düzenleme geleceğini duyurmuştu: “Açıklamak yine bana kaldı. Bu akşam buradan güzel müjdeyi vermiş olayım. Bunu 7 bin 500 lira olarak bu akşam buradan açıklamış oluyoruz.”
En düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya çıkarılması ve ayrıca geçici işçilere kadro verilmesini içeren kanun teklifi bugün TBMM Başkanlığı’na sunuldu.
Mevcut emekli maaşlarının bu oranlara göre düzenlenip düzenlenmeyeceğine ilişkin akılda kalan sorularaysa AK Partili Mustafa Elitaş yanıt verdi.
Mevcut maaşı 7 bin 500 liranın üstünde olanlara zam yapılmadığını duyuran Elitaş, şunları kaydetti: “En düşük emekli aylığı alanlar sayın cumhurbaşkanımızın verdiği müjde çerçevesinde 7 bin 500 liraya çıkacak. Bundan hem Bağkurlular hem de SGK’lılar yararlanacak. EYT kapsamındakiler de bundan yararlanacak. 11 milyona yakın emekli bundan faydalanacak. 6 milyonluk kısım 2 bin liralık artıştan faydalanacak. Diğerleri 7 bin 500 liranın altıda kim varsa 7 bin 500 liraya çıkarılacak.”
Yorumlar
Kalan Karakter: