Emniyet’te 'Darbe İkramiyesi' Sitemi
'Darbe ikramiyesi'ni az bulan polisler Emniyet Müdürlüklerine dilekçe yazdı.
Yayınlanma :
09.12.2016 09:37


Darbe girişiminin ardından, ağustos ayında Emniyet Genel Müdürlüğü Taltif Komisyonu tüm teşkilat mensuplarına ödül verilmesini gündeme getirdi. ‘Sadece darbe girişiminin yaşandığı İstanbul ve Ankara’da görevli polislere ikramiye verilmesi gerektiği’ tartışması da yaşanmıştı.
Komisyon üyesi Emniyet Müdürleri, “Bu kalkışmada önlemede Türkiye genelinde görev yapan her rütbedeki personelimiz görev aldı. Taltifi Ankara ve İstanbul’da görevli polislerle sınırlamamız, teşkilatta ayrımcılığa yol açar. Tüm polislerimizi ödüllendirelim” dedi. Bunun üzerine İçişleri Bakanlığı da Komisyon üyesi Emniyet Müdürlerinin açıklamasını değerlendirerek, sadece İstanbul ve Ankara’daki değil, tüm polislerinin ödüllendirilmesini kabul etti.
‘Eşitlik İlkesine Aykırı’
2 Aralık günü öğleden sonra, darbe taltifleri, polislerin hesabına yatırılmaya başlandı. Ancak edindiğimiz bilgiye göre birçok polisin beklediği ikramiye hesabına yatmadı. Bu durum polisler arasında hem tartışma ve huzursuzluk yarattı. Ardından bekledikleri ikramiyeleri alamayan polisler Emniyet Müdürlüklerine bir dilekçe yazdı. Örneğin darbe girişimi gecesi görev yapan bir polisin beklediği ikramiyeyi alamayınca, Emniyet Müdürlüğü’ne yazdığı dilekçe şöyle: “…Darbe girişiminin bertaraf edilmesinde canımı siper ederek görev yaptım. Ödüllendirilen meslektaşlarımla birlikte mesai mefhumu gözetmeden, aynı biçim ve nitelikte görev yaptığım ve aramızda yürüttüğümüz göreve özgü hiçbir fark bulunmadığı halde, para ödülü verilerek ödüllendirilen personeller arasında sayılmamış, bu durum açıkça eşitlik ilkesine ve kamu yararı amacına aykırı düşmüştür. Bu nedenle şahsımında aynı şekilde ödüllendirilmesini, bu tabimin neticesi itibariyle tarafıma Bilgi Edinme Kanunu çerçevesinde bilgi verilmesini arz ve talep ederim.”
Kıdemlere Göre İkramiye
Türkiye çapında 261 bin, Ankara ve İstanbul Emniyeti'nde ise toplam 54 bin polis görev yapıyor. Polise verilen taltif ikramiyesi, çıplak maaş üzerinden hesaplanıyor. Bir maaş ödül, rütbelere göre, 132 lira ila 392 lira arasında değişiyor. Polis memurlarına kıdemlerine göre bir maaş ikramiye olarak 132 ile 284 TL, komiser-başkomiserlere 212 ila 269 TL, emniyet amirlerine 220-269 TL, 2. 3 ve 4. Sınıf Emniyet Müdürlerine 328 ila 346 TL, 1. Sınıf Emniyet Müdürleri ise 392 TL ödeme yapılıyor.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: