Erdoğan'dan AYM'nin Can Dündar kararına sert tepki
Cumhurbaşkanı Erdoğan AYM'nin Can Dündar'ı tahliye ettiren kararıyla ilgili tepki gösterdi: Saygı duymuyorum..
Yayınlanma :
28.02.2016 11:50


Nijerya'ya gideceğiz. Afrika'daki en eski diplomatik ilişkilerimizin olduğu ülke .Şu anda 2.5 milyar dolarlık bir hacmimiz var. Cumhurbaşkanı Erdoğan bir muhabirin Anayasa Mahkemesi’nin Can Dündar ve Erdem Gül ile ilgili verdiği kararı sorması üzerine “Bu bir casusluk davasıdır. Bir defa biz bakan kör olmak zorunda değiliz. Medyanın sınırsız özgürlüğü olamaz. Bu haberlerde bu ülkenin Başbakanına ve Cumhurbaşkanına her türlü saldırı vardır. Anayasa Mahkemesi'ne saygı duymuyorum. AYM'den bu karar çıkmasa bunlar AHİM'e gideceklerdi. Oradan da alacakları karar bellidir. Bizim dönemimizde en çok medyanın özgür olduğu dönemdir. İfade özgürlüğünün sonuna kadar yanındayım ama bu casusluk davasıdır” cevabını verdi.
- Ateşkes için ne diyeceksiniz?
Ateşkes kısmen. Suriye'nin 3'te 1'inde böyle bir şey söz konusu. Tel Abyad'a bir saldırısı oldu. DAEŞ yüzde 70'ini ele geçirdi ardından o bölge bombalandı.
Sınırımızda bir koridora izin vermeyiz.
- Yeni anayasa ve başkanlık sistemi için ne diyeceksiniz?
Komisyon bir sıkıntıya uğramış durumda. Bu komisyon iş görür veya görmez. İktidar partisi kendi teklifini hazırlar. Bunu parlementoya sunar. Sonrasında millete gider. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Bunlar Atatürkçü değil mi? Millet ne diyorsa onu yapalım. Yürü derse yapalım. Hayır derse oturalım.
AYRINTILAR BİRAZDAN...
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: