HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ; Middle East Eye'e yaptığı açıklamada; HDP'nin Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kılıçdaroğlu'nu desteklemesinin yanlış olduğunu söyledi.
Alex MacDonald imzalı haberde Yüksekdağ, şu vurguları yaptı:
Ben de dahil cezaevindeki HDP'li siyasetçiler, milletvekilliği seçimlerine tek listeyle girerek kendi adayımızı göstermeyi ve gücümüzü pekiştirmeyi savunduk. 2023 seçimleri HDP için benzersiz bir süreçti; kendi gücüne ve birikmiş tecrübesine odaklanmadğığı için, Kılıçdaroğlu'nun yanlış tercihiyle sonuçlandı.
Yüksekdağ, kendisi dahil cezaevindeki diğer siyasetçilerin cezaevindeki bir kadın siyasetçiyi cumhurbaşkanı adayı olarak önerdiklerini, ancak bunun HDP'nin kararsızlığı nedeniyle başarısız olduklarını da vurguladı.
Yazının tamamına buradan ulaşabilirsiniz
Yorumlar
Kalan Karakter: