Deniz Akkaya'nın, kızının vesayet davasına bakan hakime sosyal medya üzerinden tehdit ve hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı dava sonuçlandı.
İstanbul 6. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Akkaya'nın 5 yıl 11 aya kadar hapis cezası talebiyle yargılandığı belirtilmişti.
Duruşmaya katılmayan Akkaya'nın avukatı, müvekkilinin beraatini talep etti.
Ancak mahkeme, Akkaya'yı hakime yönelik tehdit ve hakaret suçlarından toplam 2 yıl 4 ay 15 gün hapis cezasına mahkum etti.
Mahkeme ayrıca, Akkaya'nın daha önceki davalarında verilen hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararlarını da incelemeye aldı ve yurtdışına çıkış yasağını kaldırdı.
İDDİANAME DETAYLARI
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Akkaya'nın kamu görevlisine karşı görevinden dolayı zincirleme şekilde hakaret ve tehdit suçlarından 1 yıl 5 ay 15 günden 5 yıl 11 aya kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep edilmişti.
Yorumlar
Kalan Karakter: