Eski Merkez Bankası Başkanı: 100 TL'nin Değeri 35 TL Oldu
Eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, 100 liranın satın alma gücününün de 35 liraya kadar düştüğünü belirtti.
Yayınlanma :
13.12.2017 14:00


Gazete Habertürk'ten Ahmet Kıvanç'ın haberine göre, Yılmaz, 6 sıfır atılan TL’ye yeniden sıfır eklemenin gerekip gerekmediğine ilişkin bir soru üzerine, buna gerek olmadığını ancak 6 sıfırın atıldığı 1 Ocak 2005’teki 100 liranın alım gücünün bugün 35 lira düzeyine indiğine dikkat çekti. Yılmaz, şöyle devam etti:
“Paranın itibarı kayboldukça beraberinde dolarizasyonu getiriyor. Biz 2001 krizinden hiç ders almamış gibi görünüyoruz. 2001 krizine giden yolda bankalardaki mevduatın yüzde 70’e yakını yabancı paraydı ve dolayısıyla Türkiye’de ücretler, maaşlar, kiralar, yabancı parayla yapılıyordu. Biz dolar, Euro gibi yabancı paranın sahibi olduğu ülkelere kendimizi gönüllü olarak vergilendiriyorduk. Senyoraj gelirini bu ülkelere aktarıyorduk. Hızlı ve sürdürülebilir büyüme isteyen yönetimler, mutlaka fiyat istikrarını sağlamalılar.”
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: