Eski MHP’li Oğan: Kurultay Ertelenirse Parti Kapatılabilir
MHP’den ihraç edilen muhaliflerden Sinan Oğan, Mart 2018’de yapılacağı ilan edilen kurultayın ertelenmesi halinde partinin kapatılma tehlikesiyle karşı karşıya kalacağını savundu.
Yayınlanma :
01.09.2017 10:10


‘Yargı yoluyla olmazsa ‘ülkücü irade’ kararıyla döneriz’
MHP’den 2015 ve 2017’de olmak üzere iki kez ihraç edilen Oğan, geri dönüş için itirazda bulunduğu yargıdan gelen ret kararı hakkında şunları söyledi: “Yargı yolları tüketilmiş değil henüz. Türk yargısı, talimatla iş yapar hale gelse de yine de adaletin vicdanına sığınmak zorundayız. İnanıyorum o vicdan kurumadıysa üst mahkemeden ret kararı geri dönecektir. Benim haksız, hukuksuz yere ihraç edilmiş olmama yargı dur diyecektir. Yargı, talimatları dinlemeye devam ederse ve yargı yoluyla geri dönüşümüz mümkün olmazsa bu defa da ‘ülkücü irade’ kararıyla geri döneriz. Siyasi partilerde kurultay en üst iradedir. Dolayısıyla genel merkez üstü konumunda olan kurultay delegelerimiz, ‘Sinan Oğan’ın bu haksız ihracına dur diyoruz’ dediği anda bizim bütün bu ihraç işlemlerimiz yok hükmünde olacaktır ve üyeliğimiz kaldığı yerden devam edecektir.”
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye muhalif Meral Akşener, Ümit Özdağ ve Koray Aydın gibi isimlerle birlikte toplamayı denedikleri olağanüstü kurultayın yargı eliyle engellendiğini dile getiren Oğan, Siyasi Partiler Kanunu ve parti tüzüğüne göre iki yılda bir olağan kurultay yapılması gerektiğini hatırlattı.
‘Erteleme halinde kapatılma kararıyla karşı karşıya kalır’
Parti yönetiminin, olağan kurultayın 18 Mart 2018’de yapılacağını ilan ettiğini belirten Oğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bunun ötesine ertelenmesi şansı yok. Erteleme yapılması halinde parti, hukuka aykırılık nedeniyle kapatılma kararıyla karşı karşıya kalır. Ama bir günde 41 ilde 41 il kongresini yapan genel merkez yönetimi, zannediyorum 2018’i beklemeyecektir. Çünkü beklediği takdirde mevcut delegeler, muhalifler yani bizler tarafından etkilenmelerine açık hale gelecektir dolayısıyla da genel merkez beklemeden olağan kurultay tarihi erkene çekecek ve Kasım 2017 gibi yapacaktır diye düşünüyorum.”
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: